Horecaondernemers uiten zorgen in geprek met burgemeester Brok

28 januari 2017
Horecaondernemers uiten zorgen in geprek met burgemeester Brok

DORDRECHT - Burgemeester Brok ontving op donderdag 26 januari een aantal horecaondernemers. Aanleiding was de (tijdelijke) sluiting van diverse horecagelegenheden vorig jaar. Diverse ondernemers hebben hun zorgen geuit en wilden graag met de burgemeester in gesprek. De gemeente heeft tijdens het gesprek het Dordtse horecabeleid nader toegelicht. 

Burgemeester Brok heeft begrip voor de geuite zorgen van een aantal ondernemers, maar geeft aan dat de gemeente de wet volgt en hij de plicht heeft op te treden. De burgemeester draagt de horeca een warm hart toe en spreekt over een gemeenschappelijk belang. Dordrecht wil dat ondernemers kunnen ondernemen en zorgen voor een levendige stad. Tegelijkertijd moet criminaliteit en ondermijnend gedrag aangepakt worden.

In het gesprek met het bestuur van Koninklijke Horeca Nederland, café Scheffers en café Sebes, die namens een aantal ondernemers aanwezig was, heeft de burgemeester onderstreept dat horecaondernemers die hun zaken goed op orde hebben zich geen zorgen moeten maken. De gemeente treedt niet zomaar op.

Brok: 'De gemeente handelt naar de wet en voert het huidige beleid uit. Bij ernstig geweld wordt direct voor korte tijd gesloten om de orde te herstellen en onderzoek te doen naar de toedracht. Als later blijkt dat een eigenaar alles in het werk heeft gesteld om dit te voorkomen, mag de eigenaar de zaak weer openen.' De horecaondernemers ondersteunen dit beleid.

Korte lijnen
De gemeente heeft de afgelopen jaren de regels (terrassen, exploitatie) vereenvoudigd. De horecaondernemers zijn het eens met het horecabeleid. Het optreden van de burgemeester bij misstanden draagt bij aan gezonde horeca. De ondernemers vragen wel korte communicatielijnen met de gemeente en vinden snelheid van besluitvorming van belang: 'De lijnen moeten korter om elkaar sneller te informeren.' Burgemeester Brok heeft toegezegd de lijnen aan te halen en zorgvuldig te communiceren. Ook stelt de burgemeester voor de informatie over het beleid op papier meer toegankelijk te maken en breed te verspreiden.

Een aantal keer per jaar komen gemeente en horeca bij elkaar voor overleg. Het horecabeleid komt dit jaar aan de orde tijdens een breed horecaoverleg voor alle horecaondernemers in Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.