Nieuwe stap in ontwikkeling Leerpark

31 januari 2017 door Hennie van der Zouw
Nieuwe stap in ontwikkeling Leerpark

DORDRECHT - Het Leerpark heeft een belangrijke stap gezet in de afronding van het gebied. Op dinsdag 24 januari openden Peter Heijkoop, wethouder Werk en inkomen, Arbeidsmarkt en Werkgelegenheid, Onderwijs en Educatie en Peter Vrancken, voorzitter college van bestuur Da Vinci College, de Groote Waard. Dit gebouw verbeeldt het bijzondere Leerparkconcept van wonen, werken en leren, door de bundeling van winkels, appartementen en onderwijsinstellingen.

De opening vond plaats in de nieuwe supermarkt Plus Valkzicht, waar de eerste klanten op 25 januari konden winkelen. Deze supermarkt fungeert als onderwijsleerbedrijf van het Da Vinci College. Met de opening wordt een nieuwe fase van de ontwikkeling van het Leerpark ingezet. Peter Heijkoop: ‘Ik ben trots op dit prachtige nieuwe stuk Leerpark waar wonen, leren en winkelen samen komen. Ik ben heel blij met de samenwerking tussen de ondernemers en het beroepsonderwijs van het Da Vinci College. Hierdoor zijn nieuwe onderwijsleerplekken gecreëerd in de bloemenwinkel en de supermarkt. Leerlingen leren hier meteen het vak en kunnen daardoor makkelijker doorstromen naar een baan.’

Bijzonder stadsdeel waar onderwijs, kennisinstellingen en bedrijfsleven samenwerken
Onderwijs kan alleen aansluiten op de praktijk wanneer de praktijk wordt betrokken bij het onderwijs. Met dat uitgangspunt in gedachten startte in 2004 de Coöperatie Leerpark met de ontwikkeling van het Leerpark. De ambitie: een regionale plek creëren waar (beroeps)onderwijs en regionaal bedrijfsleven samen kansen bieden aan jonge mensen die invulling geven aan een duurzame toekomst van de economie en samenleving. Het Leerpark is anno 2016 uitgegroeid tot een contextrijke omgeving door verbinding met de samenleving waar toekomstgericht onderwijs wordt gegeven.

Leren in de praktijk
Op het park zijn de volgende scholen gevestigd: het Da Vinci College (mbo/hbo), het Stedelijk Dalton Lyceum (vmbo), het Insula College (vmbo) en het Wartburg College (vmbo). Leren in de praktijk krijgt optimaal vorm op deze locatie, bijvoorbeeld in de onderwijsleerbedrijven, waaronder Haarzaken en schoonheidssalon van Pelt Kappers, Mediacentrum, redactie en studio’s RTV Rijnmond en RTV Dordrecht en Ruwe Talenten, Praktijkcentrum Verbrandingsmotoren (VIV) en Supermarkt Plus. Eén van de belangrijkste dragers van het Leerpark is de Duurzaamheidsfabriek, waar bedrijven en studenten samenwerken aan praktijkopdrachten en innovaties.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.