Phil Young wint Jeugdfestival voor Harmonie en Fanfare

01 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Phil Young wint Jeugdfestival voor Harmonie en Fanfare

DORDRECHT - Harpe Davids uit Ridderkerk en Phil Young (het jeugdorkest van het Dordrechts Philharmonisch Orkest) zijn zaterdag 28 januari met de felbegeerde prijzen naar huis gegaan. Het Hafabra Jeugdfestival vond plaats in het Energiehuis in Dordrecht en werd voor de 7e keer georganiseerd door ToBe.

Voor de tien deelnemende orkesten (ongeveer 200 deelnemende muzikanten), dirigenten, publiek en jury was het een spannende, gevarieerde en mooie dag.

Ieder orkest had zich goed voorbereid en omdat er ook een prijs te winnen was voor de meest verrassende act werd ook het theatrale deel van het optreden niet vergeten. Het publiek werd getrakteerd op een trombone spelende kikker, een Japanse slagwerkgroep, de opstandige percussionist en een flashmob op de muziek van Ravel’s Bolero.

Prijswinnaars
Aan het einde van de dag reikte de professionele jury, bestaande uit Rob Balfoort en Yolanda Davids,  twee prijzenbekers uit; één voor de meest muzikale voor Phil Young en één voor de meest verrassende uitvoering en die ging naar Harpe Davids. De jury was zeer te spreken over het hoge niveau van alle orkesten.

Deelnemers
• Harpe Davids uit Ridderkerk
• Sms Orkest Excelsior uit Papendrecht
• Slagwerkgroep Excelsior uit Papendrecht
• Klein Orkest Excelsior uit Papendrecht
• Jeugd Orkest Harmonievereniging Barendrecht
• Phil Kidzz, Dordrechts Philharmonisch Orkest
• Concordia uit Krimpen a/d IJssel
• Jongerenband B'tween Harmonie Orkest Barendrecht
• Phil Young, Dordrechts Philharmonisch Orkest
• Dordts Accordeon Centrum 

Foto: Danny van der Weck

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.