Wim Bevelander brengt nieuwe cd uit: Bevelander Bootlegs

03 februari 2017
Wim Bevelander brengt nieuwe cd uit: Bevelander Bootlegs

DORDRECHT - Al ruim 30 jaar toert Wim Bevelander met zijn Nederlandstalige liedjes door het land. De ene keer solo, dan weer met een band. De Dordtse muzikant is niet meer weg te denken uit gospel Nederland. Zo stond hij in januari op nummer tien in de Nederlandse gospel top 10 van Groot Nieuws Radio, met zijn album: ‘De wind is buiten adem’. Verder is dit jaar zijn lied ‘Onschatbaar geschenk’ in de gospel top 1008 van hetzelfde medium, van 437 naar 63 gestegen. Deze maand komt er een nieuwe cd van hem uit: Bevelander Bootlegs. Met uitvoeringen van liedjes op een manier zoals velen Wim kennen van zijn optredens.

“Ik vond het erg bijzonder om opnieuw te ontdekken hoe een lied dat ik al jaren zing, zo anders en nieuw klinkt als het live wordt uitgevoerd met andere muzikanten”, vertelt Wim over de opnames. “Zoals bijvoorbeeld het nummer Private Emotion van Ricky Martin. Het is een heel intiem nummer zoals het op deze cd staat. Misschien komt dat wel omdat de inhoud een compleet andere lading krijgt, als je de tekst interpreteert als een verlangen van de Eeuwige, die niet zomaar eenrichtingsverkeer met je wil maar een interactief contact. Ook het nummer 'De weg omlaag' vind ik ineens ontroerend klinken met een accordeon. Verder is de reactie van het publiek soms goed te horen en ook dat is heel anders dan een studioregistratie.”

professionele audio-opname
Het idee voor deze uitgave ontstond, toen bleek dat Jan Pronk van de TCC studio’s in Veenendaal een professionele audio-opname van een optreden van Wim Bevelander op zijn computer had staan. Het betrof een concert tijdens een festival op de Betteld in 2011. In de archieven van Wim lagen ook nog allerlei tapes en digitale registraties van optredens in o.a. Zierikzee en Dordrecht. Na een selectie bleef er een afwisselende verzameling van 20 liedjes over. Hieronder ook een unieke registratie van het nummer Kontrast, vóórdat dit in een andere bewerking verscheen op de gelijknamige cd. Verder hoor je de befaamde Brabantse sketch over John met zijn duiven uit Eindhoven. Nummer 21 is een bijzonder extraatje.

Wim is een gospelmuzikant en zijn boodschap gaat over God. “Met mijn liedjes, spreekbeurten en optredens hoop ik iets te communiceren dat het hart van onze Schepper laat zien”, vertelt Wim. “Zijn aanbod om ons leven te vullen met zijn Geest. Hoe Hij ons daar vrij in laat, maar wel op allerlei subtiele manieren als het ware bij ons aanklopt. Wie zoekt zal vinden. Maar kunnen we het beeld dat we van Hem hebben loslaten en onbevangen openstaan voor wie Hij is?”

Genieten
Wim krijgt regelmatig mooie reacties op zijn optredens. “Een heel mooie reactie was die van een jonge vrouw”, vertelt Wim. “Ik had het lied ' Genieten is een gave' van de cd Z!N over het Bijbelboek Prediker gezongen. Na afloop zei ze dat ze zo geraakt was door het inzicht dat God het fijn vindt als we genieten. Het is iets heel eenvoudigs maar het kan je beeld van Hem wel bijstellen.”

Een speciale releaseshow heeft Wim nog niet gepland. Wel zijn er plannen voor een tour met Jildou, een jonge gospelartieste uit Friesland, na haar releaseshow in maart. Ook heeft hij het plan om een soort huiskamerconcert te organiseren in Dordrecht of omgeving met zijn pianist Marc Jongsma, eventueel aangevuld met enkele andere regionale muzikanten. Wim: “Als iemand er voor voelt om zoiets te organiseren hoor ik het graag.”

De cd kost € 13.50 en wort gedistribueerd door Ecovata: www.ecovata.nl. Voor meer informatie zie: www.wimbevelander.nl of  op facebook: www.facebook.com/wimbevelandermuziek/

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.