Extra filmevents in februari bij The Movies

03 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Extra filmevents in februari bij The Movies

DORDRECHT - Naast de reguliere filmprogrammering presenteert The Movies deze maand een paar extra filmevents.

Vincent van Gogh woonde en werkte in de eerste maanden van 1877 in Dordrecht. In een cultureel programma om dat feit te herinneren worden twee biopics vertoond.

Van Gogh (1991) van de Franse regisseur Maurice Pialat met in de titelrol Jacques Dutronc. De film vertelt over de laatste maanden uit het leven van een gekweld en labiel mens. Pialat probeert door te dringen tot Van Gogh`s innerlijke via zijn relaties tot anderen, zoals dokter Cachet en zijn 16-jarige dochter, zijn broer Theo en  zijn hospita. Zo geeft hij een geheel eigen visie op het leven van de geniale kunstenaar. Dutronc speelde de rol van zijn leven.

Vincent and Theo (1990) van de Amerikaan Robert Altman met Tim Roth en Paul Rhys in de titelrollen. Dit is een meer compleet levensverhaal van onze nationale schilder, vanaf het moment waarop hij zich aan de kunst wijdt tot aan zijn vroege dood. Centraal staat de relatie met zijn broer Theo. Een prima scenario dat prachtig wordt verbeeld door beide hoofdrolspelers.

Voor de precieze vertoningstijden en meer info check www.themoviesdordrecht.nl

T2 Trainspotting gaat in première. Om deze reunie van Renton, Spud, Sick Boy en Begbie te vieren, is er een speciale filmavond met een marathon van T2 + het origineel uit 1996, omlijst met stevig bier, wat voetbal en muziek. Vinyl Boy draait en mixt de nummers uit beide films en meer..

Het origineel uit 1996 maakte een verpletterende indruk. Vier vrienden leiden een werkloos, doelloos leven in Edinburgh, met veel bier, drugs en voetbal. Mark Renton wil een nieuwe start en verhuist naar Londen. Maar als Begbie in de problemen komt, biedt hij hem onderdak. Al gauw volgt de rest ook en valt de hele vrienden-club weer terug in oude patronen.

In T2 zijn we 20 jaar verder. Er is veel veranderd maar veel ook niet. Renton zit tegen een midlife crisis aan en keert terug naar de enige plek die hij zijn thuis kan noemen. Daar zijn ze nog. De één sappelt als kroegbaas, de ander worstelt nog steeds met heroïneverslaving en nummer drie probeert iets te maken van het vaderschap. Een film over weerzien, herinnering en vriendschap.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.