Film over Magnus Carlsen in The Movies

03 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Film over Magnus Carlsen in The Movies

DORDRECHT - Schaakclub Dordrecht werkt samen met The Movies. Recentelijk is een documentaire verschenen over een Noorse jongen die nog maar 13 jaar oud is als hij besluit: op een dag word ik wereldkampioen schaken.

Veertien jaar later staat Magnus Carlsen wereldwijd bekend als de ‘Mozart van het schaakspel’. In tegenstelling tot andere grootmeesters beschikt hij niet alleen over een aangeboren talent en grootse geheugencapaciteit, maar weet hij dit ook te combineren met ongeëvenaarde creativiteit en intuïtie.

Aan de hand van ruim tien jaar aan privémateriaal en filmbeelden nemen de filmmakers je mee in de indrukwekkende geest van dit moderne genie. Van een lastige jeugd als outsider tot aan het verkrijgen van internationale roem. Magnus is een meeslepende coming-of-age documentaire. Niet alleen verplichte kost voor de miljoenen schaakspelers over de hele wereld, maar ook fascinerend voor iedereen die nog nooit iemand schaakmat heeft gezet.

In samenwerking met schaakclub Dordrecht presenteert het Dordtse filmhuis The Movies (Nieuwstraat 62) op woensdagavond 8 februari de documentaire “Magnus”. Maar het is niet alleen de documentaire die een bezoek aan The Movies dan de moeite waard maakt! Voorafgaand aan de documentaire zal Internationaal Meester Mark Timmermans een interessante en zeker ook leerzame partij van de wereldkampioen met het publiek bespreken.

De avond begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is € 5,= en kan worden voldaan aan de zaal. Natuurlijk zijn ook niet-schakers van harte welkom!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.