FC Dordrecht blijft tegen Fortuna Sittard steken op een gelijkspel

04 februari 2017 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - De Schapenkoppen hebben één punt overgehouden aan het duel tegen Fortuna Sittard. Vrijdagavond 3 februari bleven de de Dordtenaren steken op een 2-2 gelijkspel tegen het Limburgse Fortuna Sittard.

FC Dordrecht begon met twee wijzigingen aan de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. De geschorste Bradley de Nooijer werd achterin vervangen door Cerezo Hilgen, die zijn basisdebuut maakte, en spits Thomas was geblesseerd waardoor Alessio Da Cruz weer in de basis begon bij de Schapenkoppen.

De ploeg van De Nooijer begon sterk aan de eerste helft en hield FSC lang op eigen helft, wat al snel resulteerde in een snelle openingstreffer. Na wat slordigheden achterin bij de Limburgers was het Alvin Daniels, die zijn honderdste wedstrijd in het betaalde voetbal speelde en optimaal van de fout wist te profiteren. Fortuna Sittard wilde zo snel mogelijk weer terugkomen in de wedstrijd en was dichtbij die gelijkmaker. Dankzij geweldige reddingen van Coremans en Amevor op de doellijn bleef het 1-0. Niet veel later was het Dordt dat de score verdubbelde door Joris Kramer. De snelle Daniels gaf net op tijd de steekpass op AZ-huurling Kramer die de bal via de Limburgse goalie in het doel werkte. Een mooie stand om de rust in te gaan voor de Dordtenaren, echter kregen de Zuiderlingen ook nog kansjes. Met een kopbal van Fortuna, die via de grond over het doel van Coremans ging, kwam de doelman met de schrik vrij kwam.

Na de rust kwamen de Fortunezen sterk uit de kleedkamer en zette Dordt onder druk. Fortuna trainer Oliseh wisselde al snel na de pauze Ars voor Stokkers en dat was een gouden wissel want diezelfde Stokkers zorgde voor de aansluitingstreffer. De Limburgers lieten zien dat ze niet voor niks uren in de bus hebben gezeten naar Dordrecht.

Rond het uur was Tim Coremans die keer op keer liet zien dat hij van grote waarde is voor FC Dordrecht. Fortuna Sittard was in de tweede helft scherper en kwam vaker voor het doel van Coremans, die een lastige tweede helft kende. Ruim een kwartier voor het einde van de wedstrijd was het een andere wisselspeler Van Hout die ook het net vond en voor de gelijkmaker tekende. FC Dordrecht probeerde nog opnieuw op voorsprong te komen en dat moest gebeuren met de ingebrachte Kingsale en Vleugels. Het waren Da Cruz en Godée die in de slotfase voor het meeste gevaar zorgden voor het doel van Santos maar wat nog niet leidde tot een doelpunt. Dit winnende doelpunt bleef uit en zo blijft Dordrecht ongeslagen in de thuisduels.