Podium voor DDD kunstrijdsters in KNSB selectiewedstrijd

06 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Podium voor DDD kunstrijdsters in KNSB selectiewedstrijd

DORDRECHT - Tijdens de 6e en laatste  KNSB selectiewedstrijd op 4 en  5 februari 2017 in Eindhoven deden de rijdsters van Kunstrijvereniging de Drechtsteden prima zaken.

1e en 2e plaats Julia van Dijk en Britt Harmsen
In de categorie Pre Basic Novica A eindigden Julia van Dijk (10) en Britt Harmsen (11)  op de 1e en 2e plaats.

Emilie Schop, Lilia Lupanova en Josefine Boer eindigden op respectievelijk de 8e ,9e en 10e plaats. Esra Drijver en Tara Werkman eindigden op de plaatsen 23 en 25.

1e plaats voor Dordtse kunstrijdster Isabella Smit
In de categorie Advanced Novice A wist de Dordtse Isabella Smit (12) een prima prestatie neer te zetten evenals haar clubgenotes Dani Loonstra (12), Lindsay van Zundert (11) en Rosalie van Wageningen (13).

In de categorie Advanced Novice reden de dames  zaterdag de korte kür in een deelnemersveld van 18 rijdsters. Met een puntentotaal van 28,26 eindigde Isabella op de eerste plaats, gevolgd door Dani op een 3e plaats, Rosalie op een 5e plaats en Lindsay op de 6e plaats.

Zondagochtend stonden de rijdsters weer vroeg op de Eindhovense  ijsbaan voor de lange kür. Rosalie reed niet haar beste kür en eindigde met 65,38 punten op een 7e plaats. Lindsay reed daar een geweldige maar vooral een hele sterke lange kür en vocht voor wat ze waard was en de benodigde punten te halen.

Ze behaalde dan ook op haar lange kür een PB met 49.84 punten. In totaal klom zij van een zesde naar een derde plaats met 75.68 punten.  Dani reed een sterke lange kür en behaalde 49,87 punten. Met een puntentotaal van 77,28  steeg zij naar de 2e plaats in de eindranking.

Isabella reed een foutloze elegante vrije kür en behaalde 52,90 punten en met het puntentotaal van 81,16 ging zij zeer verdiend aan de leiding in het klassement. De dames hadden zich al ruimschoots gekwalificeerd voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap.

Isa van Swieten (13)  en Demi Sijswerda (14) eindigden in het algemeen klassement op een respectievelijk 10e en 11e plaats. Isa en Demi rijden tijdens het ONK in de A finale.

Juniore Sophie Bijkerk vindt aansluiting met de nationale top
In de categorie Junioren kwam Sophie Bijkerk (14 jaar) uit Barendrecht in actie. De punten voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap had Sophie al in eerdere wedstrijden bij elkaar geschaatst. Sophie’s doel was dan ook haar zogenaamde Personal Best in Eindhoven te verbeteren. Zowel in de korte kür als in de lange kür wist Sophie te overtuigen en verbeterde in totaal haar Personal Best met maar liefst 7,5 punt naar 94.75 punten. Dit was genoeg om beslag te leggen op een zéér verdiende derde plaats. Sophie bewijst hiermee dat ze na haar blessure op de goede weg is om weer aansluiting te krijgen bij de top in het kunstschaatsen.

Junioren dames Lisa Weijer (16)  en Zoë Zuidhoek (16)  werden 7e en 20e.

Het Open Nederlands Kampioenschap zal van 23 t/m 26 februari 2017 verreden worden als onderdeel van de internationale Challenge Cup 2017 in Den Haag.

Bron foto: Kunstrijvereniging de Drechtsteden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.