Felle flatbrand in Ruys de Beerenbrouckweg: Diverse woningen door brand verwoest

06 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Felle flatbrand in Ruys de Beerenbrouckweg: Diverse woningen door brand verwoest

DORDRECHT - Op zondagmiddag 5 februari 2017 heeft er een korte maar hevige brand gewoed in een woning aan de Ruys de Beerenbrouckweg in Dordrecht. De brand is overgeslagen naar twee bovenliggende woningen. De brandweer heeft met behulp van een hoogwerker verschillende bewoners uit de woningen gered.

Zondagmiddag rond 15.45 uur is er een brand gemeld in de woning aan de Ruys de Beerenbrouckweg in Dordrecht. De bewoners zouden zich op dat moment nog in de woning bevinden. Door de brandweer werd direct opgeschaald naar middelbrand, om meer manschappen en voertuigen ter plaatse te krijgen.

Nadat de brandweer ter plaatse was, sloeg de brand door via de ramen van de woning en via de buitengevel naar bovengelegen woningen. Door een snelle interventie kon de brand snel geblust worden. Uit de drie bij de brand betrokken woningen werden in totaal 10 bewoners met behulp van een hoogwerker via de ramen gered. 8 van hen werden met ademhalingsproblemen door ambulance personeel behandeld. Naderhand zijn er 4 bewoners overgebracht naar het ziekenhuis voor het behandelen van ademhalingsklachten.

Ook werden er verschillende dieren in de woningen aangetroffen. In totaal werden er door de brandweer 9 dieren gered,  twee honden en 7 poezen. Eén van de honden, een Mechelse Herder, en twee poezen werden door medewerkers van de ambulancedienst behandeld met zuurstof. Zij zijn er gelukkig weer bovenop gekomen. Drie andere poesjes, pas enige weken oud, zijn helaas overleden ten gevolge van het inademen van de rook. 

De drie bij de brand betrokken woningen zijn op dit moment onbewoonbaar. Een zestal naastgelegen woningen hebben rookschade en worden op korte termijn schoongemaakt.  Door bemiddeling van de gemeente, de woningbouwvereniging en de stichting Salvage is voor de betrokken bewoners vervangende woonruimte gezocht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.