Kunstenares Katinka van Haren te gast bij Studio De Witt

06 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Kunstenares Katinka van Haren te gast bij Studio De Witt

DORDRECHT - Zaterdag 4 februari was de bekende Dordtse kunstenares Katinka van Haren te gast bij Studio De Witt. Katinka van Haren volgde de opleiding aan de Mode Academie Charles Montaigne in Amsterdam. Haar afstudeerrichting was het ontwerpen van dessins.

Ze werkt al ruim vijftien jaar als beeldend kunstenaar in Dordrecht. Na haar afstuderen beheerde zij een aantal jaren met een groep kunstenaars een galerie. Met deze groep exposeerde zij ook.In 2000 startte zij haar eigen galerie waar zij tot op heden haar eigen werk maakt en exposeert. In dit hoekpand, gelegen aan de langste winkelstraat van Dordrecht, is Galerie Voila te vinden. Wie er binnenstapt, loopt een andere wereld in. Vrolijk, kleurrijk, knus, fantasievol en daarbinnen een bruisende kunstenares. Katinka van Haren, zelf al een kleurrijk persoon, brengt een glimlach op een gezicht met haar tekeningen, schilderijen en collages.Zij illustreerde het kunstboek Gorgelrijmen en gorgelwezens. Hierin ging Katinka van Haren nog een stap verder! Ze verrijkte de taalkunsten van De Dordtse schrijver en dichter C. Buddingh’ met 40 kleurrijke potlood- en pentekeningen aangevuld met prachtige dessins. In volle glorie tonen de gorgelwezens hun schoonheid. Zowel in taal als beeld.

Daarnaast ontwierp en verrijkte van Haren het huidige Vrieseplein, in Dordrecht, met het "wybertje" motief.

Met Katinka praten wij zaterdag over haar passie voor de de kunst, het ontwerpen maar ook over de mens Katinka en haar muzikale voorkeuren.

Foto's © Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.