Partij voor de Dieren: 'In Dordrecht en omgeving start vandaag tot onze spijt het mollen doden'

08 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Partij voor de Dieren: 'In Dordrecht en omgeving start vandaag tot onze spijt het mollen doden'

DORDRECHT - Van de Werkgroep Dordrecht van de Partij voor de Dieren ontvingen we het volgende (pers) bericht: .

"In Dordrecht en omgeving start vandaag tot onze spijt het mollen doden, zie bericht van het waterschap: http://www.wshd.nl/nieuws/2017/02/mollen-vangen-in-dordrecht.html. Let op: het ‘vangen' is misleidend, klemmen zorgen voor de dood van de mollen.

Werkgroep Partij voor de Dieren Dordrecht is tegen het zetten van klemmen in een natuur- en recreatiegebied en stelt het verantwoordelijke waterschap de volgende vragen:

- welke gegevens heeft u voorhanden dat het doden van mollen effectief is in de bescherming van dijken?
- welke alternatieven heeft u onderzocht?
- Mollen doden is een aanslag op de voedselvoorziening van o.a. de buizerd en blauwe reiger. Maar ook kleine roofdiertjes voeden zich met mollen. De mol is een niet te onderschatten schakel in de voedselketen! Hij doet zelf heel nuttig werk door het eten van o.a. emelten, die een grasmat kunnen vernielen. Dus bestrijden van dit diertje brengt schade toe aan het natuurlijk evenwicht. Waarom niet mollen wegpesten door steeds de molshopen te egaliseren met een rol aan een tractor o.i.d. ?
- waarom geen carbid gebruiken.. de geur verdrijft hele families mollen. In Duitsland hanteren ze deze methode met succes.

Er lopen ook andere dieren gevaar, zoals katten en honden. Om al deze redenen en meer stelt onze werkgroep dat het zeer ongewenst is om mollenklemmen te plaatsen op ons eiland en we willen hier graag meer aandacht voor."Tot zover het bricht van de Werkgroep van de Partij voor de Diern.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.