Dordtse actrice en zangeres Merel Baldé te gast bij Studio De Witt.

08 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Dordtse actrice en zangeres Merel Baldé te gast bij Studio De Witt.

DORDRECHT - Zaterdag 11 februari is de Dordtse actrice en zangeres Merel Baldé te gast bij Studio De Witt. Merel Baldé (1991) is actrice en zangeres. In 2014 studeerde zij af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

Tijdens haar studie speelde ze o.a. in de voorstelling Talloze Namen onder regie van Ruut Weissman en in de kerstvoorstelling Scrooge van de Haarlemse Schouwburg. Als afstudeervoorstelling speelde ze met haar klas de voorstelling Schuinsmarcheerders onder regie van Paul Knieriem.

Na haar afstuderen speelde ze de vrouwelijke hoofdrol in de succesvolle musical Soldaat van Oranje en vertolkte ze de rol van jonge Wilhelmina in de voorstelling Kuyper en Wilhelmina van en met Helmert Woudenberg.

Naast het acteren schrijft en componeert Merel ook Nederlandstalige popmuziek. In 2015 stond ze met haar eigen muzikale show Trek ’t Uit onder regie van Gijs de Lange in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival en tourde door het land.

Merel is ook werkzaam als stemactrice bij SDI Media en Wim Pel Productions en heeft al verschillende animatieseries en films op haar naam staan. Op televisie was Merel te zien in Klokhuis, Flikken Maastricht en in de internetserie Meisjes van Thijs.

Zaterdag praten wij met haar in de uitzending van Studio De Witt over haar passie voor het theater, Dordrecht en haar artistieke ontwikkeling. En gedurende de hele uitzending luisteren wij ook naar haar muziekkeuzes waaronder recent door haar uitgebrachte nummers.

In het tweede uur is er aandacht voor de achtergrond van de actualiteiten van deze week uit Dordrecht en de Drechtsteden.

Dichter van dienst is Jacolien de Heer.

Jacoline de Heer (1982) schrijft gedichten. Deze werden gepubliceerd in de literaire tijdschriften Gierik en NVT, Passionate, Op Ruwe Planken, De Brakke Hond, Ballustrada en Krakatau. Regelmatig draagt ze gedichten voor op diverse poëziepodia in het land. Ze viel met haar gedichten in de prijzen bij schrijfwedstrijden als Write Now, de Nijmeegse Literatuurwedstrijd en belandde achtereenvolgens drie keer in de top 20 van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. Verder maakt zij zich sterk om het poëzieklimaat in de stad Dordrecht te verbeteren en is mede-organisator van de poëzie-evenementen: Dordtse Dag van de Poëzie en Gedichtendag in Dordrecht.

Studio De Witt is te beluisteren van 10.00 uur -12.00 uur bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9 (kabel) Kanaal 951 (KPN), kanaal 915 (Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Foto © Tony Versluis (Foto gebruikt met toestemming fotograaf)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.