Gebroeders de Witt klaar voor 'warmetruiendag'

09 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Gebroeders de Witt klaar voor 'warmetruiendag'

DORDRECHT - Vrijdag 10 februari 2017 is het nationale Warmetruiendag. Op deze dag zetten mensen massaal de thermostaat minimaal één graad lager en besparen zo per graad 6% energie, en dus 6% CO2. Wethouder Rik van der Linden (Duurzaamheid) gaf vanochtend alvast het startsein voor Warmetruiendag in Dordrecht en deed de gebroeders De Witt een warme sjaal om.

De wethouder roept alle Dordtenaren op om thuis, op school of het werk mee te doen. De groenste energie is immers de energie die je niet gebruikt. Onder dit motto nemen elk jaar vele Nederlanders actief deel aan Warmetruiendag.

Warmetruiendag in Dordrecht
Ook in Dordrecht doen steeds meer scholen en organisaties mee, zoals basisschool De Fontein (locatie Wielwijk). Om warm te blijven krijgen docenten en leerlingen van deze school soep en staan er extra bewegingsactiviteiten op het programma. Ook verschillende Dordtse locaties van de Gemiva-SVG Groep doen mee. De verwarming gaat een graadje lager en zo'n 180 cliënten en begeleiders trekken die dag hun warme trui aan.

Activiteiten tijdens Warmetruiendag
Bij Weizigt op de stadsboerderij (van 13.00-16.00 uur) en de Stadsbibliotheek aan de Groenmarkt (van 10.00-14.00 uur) kunnen Dordtenaren zich opwarmen met een kop warme chocolademelk. Een unieke foto kan gemaakt worden bij de 'selfiebanner' met op de achtergrond een ingepakte Grote Kerk. Verder kunnen bezoekers informatie krijgen over hoe ze thuis eenvoudig energie kunnen besparen. Bij Weizigt kan zelfs een warme trui gekocht worden bij het kraampje van Opnieuw & Co.

Fotowedstrijd
Het team van Duurzaamheidscentrum Weizigt en Dordt Duurzaam is erg benieuwd hoe Dordrecht zich warm houdt tijdens Warmetruiendag. Zij roepen deelnemers op om hun warmetruienfoto te delen. Er zijn mooie prijzen te winnen voor de leukste foto's. Post een foto met de hashtags #warmetruiendag en #dordtduurzaam op Twitter, Facebook en/of Instagram. Of mail de foto naar dordtduurzaam@dordrecht.nl. Posten op de Facebookpagina van Dordt Duurzaam kan ook. Dordt Duurzaam deelt alle Dordtse foto's via haar sociale media kanalen.

Maak het verschil
Ongeveer een kwart van alle energie in Nederland wordt gebruikt om gebouwen te verwarmen. De verwarming een paar graden lager lijkt een druppel op de gloeiende plaat. Maar als heel Nederland een dag per jaar meedoet, kunnen we samen de waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog een jaar lang van energie voorzien. Samen maken we het verschil.

Onderschrift bij foto: Wethouder Rik van der Linden en de dames van het Wereldwijven Handwerklab, die de mantels en sjaals hebben gemaakt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.