Wisselende schaaksuccesen voor clubs in de regio Drechtstreek

11 februari 2017
Wisselende schaaksuccesen voor clubs in de regio Drechtstreek

DRECHTSTREEK - De schaakclubs in de regio hebben wisselend succes. In de externe competitie van KNSB en RSB vallen enkele regioclubs op in zeer positieve zin of anders. Tomsschaakboeken.nl van Tom van Bokhoven volgt het op de voet.

Zwijndrecht 1 en Pascal 1 (Papendrecht) hebben  nul matchpunten uit vijf wedstrijden. De clubs lijken zich neergelegd te hebben bij de reis van eerste naar tweede klasse RSB, alhoewel zij nummer zes nog in het vizier kunnen krijgen!

Pascal heeft een levende interne competitie als kurk waar de vereniging op drijft. Zwijndrecht maakt zich zorgen om de toekomst.

Hendrik ido Ambacht 1, zeker dankzij de komst van het talent Henk van Gemerden, ligt op kampioenskoers in de tweede klasse RSB.  Dat geeft de club op de dinsdagavond extra uitstraling.en de interne competitie vaart er wel bij.

In de landelijke competitie is het parool voor Dordrecht 1 (tweede klasse) en Sliedrecht 1 (derde klasse) goed handhaven. Sliedrecht 2 blijft slechts een stap van het vlaggeschip verwijderd door inmiddels een plezierige positie in de promotieklasse, die steeds veiliger wordt. Sliedrecht is ook bekend dankzij het werk voor opening de Leeuw met als beeldbepalend schaker Jerry van Rekom.

Voor de opbouw van de club zou team 2 van Dordrecht moeten aansluiten op team 1, maar dat blijft nog twee wedstrijden een lastige opgave in de eerste klasse.

Dordrecht 2 is met acht uit vijf koploper in de eerste klasse, maar de Willige Dame 1 en Erasmus 2 liggen nog op de loer.

Op papier had de Willige Dame 1 de favoriete rol, maar teamcaptein Hans Nunnikhoven kan niet altijd de sterkste formatie achter de borden krijgen. 

Als Dordrecht 2 een matchpunt verliest, kan DWD weer langzij komen als gewoon twee keer wordt gewonnen en gaat het om de bordpunten. De oudste club in de regio (anno 1888) had deze week een succesvolle schaakavond met 45 (!) belangstellenden in cinema The Movies. IM Mark Timmermans werkte daaraan mee en de film over het leven van de huidige wereldkampioen sprak aan.

De schaaksport praat op allerlei niveaus over plannen om toekomst bestendig te blijven en alle generaties te kunnen aanspreken. Voor mensen met overdagtijd is elke donderdag vanaf half tien de Klockelaer een echte gezellige schaak societeit.  Bert Dobber heeft Gert Zwartjes als koploper weer afgelost.

(Meer nieuws: Tom van Bokhoven volgt het regio schaken op de voet inmiddels al tien jaar. Tomsschaakboeken.nl is een begrip in de schaakwereld).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.