Ruim duizend mensen aan het werk geholpen in de Drechtsteden

13 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Ruim duizend mensen aan het werk geholpen in de Drechtsteden

DRECHTSTEDEN - Steeds meer inwoners met een uitkering of arbeidsbeperking worden aan het werk geholpen in de Drechtsteden. In 2016 ging het om ruim 1000 banen, in 2017 moeten dat er 1500 zijn. Bij de start van Baanbrekend Drechtsteden in 2012 ging het nog om enkele honderden banen.

De meeste matches kwamen tot stand in de sectoren industrie, techniek en klantencentra.

Het totaal aantal mensen in de bijstand in de Drechtsteden is in 2016 gestegen van 6373 in januari 2016 naar 6670 in december 2016. Het aantal mensen met een bijstandsuitkering is voornamelijk gegroeid door een sterke toename van het aantal statushouders. Als werkgevers een kandidaat aan het werk helpen, kunnen ze gebruik maken van financiële regelingen als een baanbonus of loonkostensubsidie. Waar nodig wordt gezorgd voor ondersteuning van kandidaten op de werkvloer of
praktijkgerichte scholing.

Juiste kandidaat
Vanaf 2017 neemt naast de Sociale Dienst Drechtsteden en de Randstad Groep ook het UWV deel aan Baanbrekend Drechtsteden. Dat heeft het werken voor zowel werkgevers als voor de samenwerkingspartners een stuk efficiënter gemaakt. Nu hebben werkgevers één vast aanspreekpunt en krijgen ze de juiste kandidaat uit een groot bestand. Peter Heijkoop, portefeuillehouder Werk en Inkomen van de Drechtsteden, verwacht dat ook in 2017 de doelstellingen worden behaald en veel
mensen aan het werk worden geholpen: "De economie trekt gelukkig weer aan en werkgevers in de regio zijn op zoek naar gemotiveerde medewerkers. Die kunnen wij hen in veel gevallen bieden."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.