Opnieuw Coffeeshop gesloten in Dordrecht

15 september 2015
Opnieuw Coffeeshop gesloten in Dordrecht

DORDRECHT - Coffeeshop De Muis is sinds 2013 dicht en de eigenaar heeft aangegeven dat hij zich niet verder verzet tegen sluiting van zijn pand.
Burgemeester Brok is blij met het feit dat de coffeeshops in Dordrecht inmiddels tot 5 is terug gebracht:" Deze eigenaar was te laat met zijn aanvraag en voldeed ook niet aan de voorwaarden. We hebben een maximum vastgesteld en daar zitten we nu aan. Vanwege de gevoeligheid van deze branche zie ik er scherp op toe dat de coffeeshops zich aan de regels houden". Ook de coffeeshops Ali Baba en 't Geeltje zijn op dit moment gesloten.

De Muis
Op grond van het in 2011 aangescherpte Coffeeshopbeleid moesten de exploitanten van coffeeshops een nieuwe exploitatievergunning en gedoogbeschikking aanvragen. De eigenaar van De Muis heeft dit ondanks herhaalde aanmaningen niet gedaan binnen de daarvoor gegeven overgangstermijn. Toen de vergunning alsnog – te laat - werd aangevraagd, is deze geweigerd op grond van het destijds geldende maximum van 6 coffeeshops. Sinds 2014 geldt in Dordrecht een uitsterfbeleid met een maximum van 5 coffeeshops.
Omdat inmiddels reeds voor 6 coffeeshops vergunning was aangevraagd, viel coffeeshop De Muis buiten de boot. De gemeente heeft de coffeeshop al in 2013 laten sluiten.

Leefbaarheid & Veiligheid
Een van de speerpunten van de Dordtse politiek is de overlast van coffeeshops te bestrijden. Het uitgangspunt is dat Dordrecht nog maximaal 5 coffeeshops heeft.

Van de 8 coffeeshops die in 2011 in Dordrecht gevestigd waren, zijn er op dit moment nog 5 geopend. Behalve De Muis, hebben ook 't Geeltje en Ali Babba geen nieuwe exploitatievergunning gekregen van burgemeester Brok.
De procedures die Ali Babba en 't Geeltje daartegen hebben aangespannen, lopen nog. De rechtbank heeft het beroep van Ali Babba ongegrond verklaard en daarmee de gemeente in het gelijk gesteld. Daartegen heeft de exploitant hoger beroep aangetekend.
In de beroepzaak die 't Geeltje heeft aangespannen, moet de rechtbank nog uitspraak doen. Er lopen verschillende procedures en zo lang die gaande zijn, zijn beide zaken op dit moment (nog steeds) gesloten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.