Dordrecht in Hoger Beroep want Coffeeshop 't Geeltje mag van rechter weer open

23 november 2015
Dordrecht in Hoger Beroep want Coffeeshop 't Geeltje mag van rechter weer open

DORDRECHT - De rechter heeft bepaald dat de gemeente Dordrecht coffeeshop 't Geeltje onterecht heeft gesloten. De gemeente had de exploitatievergunning ingetrokken op grond van de Wet BIBOB. Kort gezegd kan een vergunning op grond van deze wet worden geweigerd of ingetrokken als er ernstig gevaar is dat de vergunning wordt gebruikt om strafbare feiten te plegen of om zwart geld wit te wassen. De rechter heeft geoordeeld dat de gemeente te zwaar opgetreden heeft door de vergunning in te trekken en niet een nieuwe vergunning te verlenen.

Burgemeester drs. A.A.M. Brok heeft besloten tegen de uitspraak in hoger beroep te gaan bij de Raad van State. Op dit moment mag de coffeeshop weer open. Op het moment dat de coffeeshop weer opengaat, zal de gemeente een voorlopige voorziening aanvragen om de opening tegen te houden.

In januari 2012 heeft 't Geeltje een nieuwe exploitatievergunning en een gedoogverklaring aangevraagd. Die zijn in februari 2013, na onderzoek door het landelijke bureau Bibob, beiden geweigerd. Tegen die uitspraak is 't Geeltje in beroep gegaan. De rechter is van mening dat er te zwaar wordt opgetreden door de gemeente, terwijl de gemeente een andere mening is en blijft toegedaan.

Mede vanwege de overlast die omwonenden in het verleden van 't Geeltje hebben ervaren, zijn zij door de burgemeester geïnformeerd. Burgemeester voelt zich in zijn besluit gesteund door bewoners die hebben aangegeven dat de sluiting ertoe heeft geleid dat de overlast die in het verleden werd ervaren, tot een minimum is teruggebracht. Het is dan ook erg jammer dat de rechter dit vonnis heeft uitgesproken. De gemeente gaat daarom in hoger beroep en start een voorlopige voorziening op het moment dat 't Geeltje de deuren weer opent.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.