De Johan de Wittstraat ligt open vanwege aanleg van een warmteleiding

15 februari 2017
De Johan de Wittstraat ligt open vanwege aanleg van een warmteleiding

DORDRECHT - HVC is in de Johan de Wittstraat begonnen met de aanleg van een warmteleiding. Op de rotonde bij de Spuiboulevard stond een verkeersregelaar. Desondanks zorgde de werkzaamheden voor wat verwarring voor het verkeer. Ook bij de Spuiboulevard en de Hellingen tot het Papaeterspad komen warmteleidingen. Ze worden aangesloten op de reeds aangelegde leiding in de C. de Wittstraat. De werkzaamheden voor het tracé duren tot half augustus.

De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd en zijn nu dus gestart in de J. de Wittstraat. Tijdens de werkzaamheden in een straat wordt deze gedeeltelijk afgesloten voor het doorgaand verkeer. Ook zijn er tijdelijk minder parkeerplaatsen beschikbaar. Meestal gaat het om 1 rijrichting die is afgesloten. De omleidingen worden met routeborden aangegeven.

Bereikbaarheid Stadswinkel en Sociale Dienst Drechtsteden
Tijdens de werkzaamheden van HVC op de Spuiboulevard wordt de rijbaan aan de waterzijde steeds gefaseerd afgesloten. Heeft u een afspraak in de Stadswinkel op het Stadskantoor of bij de Sociale Dienst Drechtsteden en komt u met de auto? Dan kunt u het beste via Wilgenbos en Achterhakkers rijden.

Dordrecht duurzamer
Dordrecht wil nog duurzamer. Nu worden in Dordrecht nog veel fossiele brandstoffen gebruikt, terwijl lokaal duurzamere alternatieven beschikbaar zijn. Gemeente, woningcorporaties Woonbron en Trivire en HVC zetten zich daarom samen in voor een warmtenet dat ongebruikte energie benut die vrijkomt bij het verbranden van restafval.

Binnen enkele jaren wordt het warmtenet uiteindelijk zo’n zeventien kilometer lang en voorziet het zo’n 10.000 woningen en bedrijven van duurzame warmte. Dat bespaart veel energie en vermindert de uitstoot van COâ‚‚ met 15 kton. Dat is vergelijkbaar met 90 miljoen autokilometers of 220.000 m² aan zonnepanelen. Wie kiest voor een aansluiting op het warmtenet kan rekenen op een betrouwbare warmtebron en een marktconform tarief.

Meer informatie
Meer informatie over het warmtenet Dordrecht, de werkzaamheden, wegafsluitingen en omleidingen vindt u op www.warmtenetdordrecht.nl. Voor specifieke vragen over de werkzaamheden kunt u mailen naar warmtenetdordrecht@hvcgroep.nl of bellen met de klantenservice van HVC energie, telefoonnummer 0800 482 3637.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.