Wijnen proeven, gerelateerd aan kunst van Lotte Koppens, met Proef de Kunst

15 februari 2017
Wijnen proeven, gerelateerd aan kunst van Lotte Koppens, met Proef de Kunst

DORDRECHT - Proef de Kunst is een nieuw evenement  bij DOOR. Hierbij organiseert Wijnhuis 167, kunstenares Lotte Koppens en DOOR een wijnproeverij met wijnen die aansluiten bij kunstwerken van Lotte. Daarnaast vertellen Lotte en David Timmer alles over de lopende tentoonstelling 'Fake it till we make it'. Het evenement vindt plaats op 19 februari bij DOOR en begint om 16:30 uur.

Voor deze gelegenheid heeft Frank Kila twee wijnen uitgezocht. Verwacht iets krachtigs en expressiefs, waar Frank in geuren en kleuren over zal vertellen. Daarna is er ruim voldoende mogelijkheid om deze verrukkelijke wijnen te proeven.

Verder zullen Lotte en David Timmer vertellen over de lopende tentoonstelling 'Fake it till we make it'. Iedereen zal ruimte krijgen om vragen te stellen en hopelijk een discussie op gang te brengen. En uiteraard zullen er overheerlijke hapjes geserveerd worden uit de keuken van DOOR.

Kaartjes voor Proef de Kunst zijn 15 euro en zijn te koop bij Wijnhuis 167 aan de Groenmarkt 167 en bij DOOR op de Voorstraat 142-144.

Fake it till we make it
In de tentoonstelling “Fake it till we make it” staat het idee en het concept van de maatschappij centraal. Het imago of de rol die wij moeten vervullen wordt ons opgelegd vanuit reclames, social media en zelfs vanuit de politiek. Iedereen moet voldoen aan een bepaald keurslijf en voldoe je niet aan deze verwachtingen dan heb je gefaald. Mensen raken hierdoor in een depressie en voelen zich minderwaardig. Lotte stelt deze zaken met haar werk aan de kaak. Zij wil ons tonen dat wij een eigen keuze kunnen maken en dat wij niets moeten. Zelf weer de regie in handen nemen en ons eigen geluk na streven dat staat voorop.

De stijl waarin Lotte werkt laat dit ook goed zien. Schetsen, tekeningen, schilderijen en collages. Niet alleen traditioneel op ooghoogte aan de muur, zoals het moet, maar verspreid over de ruimte. En dat een werk niet af lijkt, dat toont nu juist de manier en wijze waarop zij werkt. De zoektocht naar het eigen geluk is ook nooit af, dit is een continue proces waar wij mee doorgaan tot onze dood. De woorden en afbeeldingen in haar collages zijn uitingen van haar gedachten en gevoelens en hiermee wil zij ons inzicht geven hoe wij vanuit de media worden gemanipuleerd.

Bezoek deze tentoonstelling en merk op of uzelf nog gevangen zit in het keurslijf of dat u zichzelf al heeft weten los te breken.

Lotte is vanaf de opening op 5 februari begonnen met het maken van een nieuw werk wat zich in de loop van deze tentoonstelling verder zal ontwikkelen. Zij zal de komende periode veelvuldig aan het werk zijn in de galerie en het is zeker de moeite waard om meerdere keren terug te komen om haar aan het werk te kunnen zien en te ontdekken hoe het te maken werk zich verder zal ontplooien.

De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 26 februari, tijdens de openingstijden van DOOR.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.