FC Dordrecht onderuit door late treffers RKC

18 februari 2017 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - FC Dordrecht ging vrijdagavond op bezoek bij RKC Waalwijk en keerde helaas zonder punten terug naar Dordrecht. In een gelijk opgaand duel was de thuisploeg degene die na negentig minuten aan het langste eind trok en met 2-1 wist te winnen.

FC Dordrecht begon sterk aan de eerste helft in het Mandemakers Stadion. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en RKC zocht naar de ruimtes om te voetballen, maar tevergeefs. Dordt was met Daniels en Thomas al vroeg in de wedstrijd dichtbij een doelpunt, maar de twee aanvallers troffen het doel niet. Joël Fabrice Thomas was dichtbij een kopdoelpunt na goed voorbereidend van Bradley de Nooijer aan de linkerkant. De Fransman knikte de bal echter net over het doel van Vaessen.

De goalie van RKC wist in de eerste helft meerdere malen het doel schoon te houden. Met grote kansen van Godée, die 1-op-1 op het doel afging, en Kramer, die bijna het doel trof met een vrije trap, wist Etienne Vaessen zich te onderscheiden in Waalwijk. De Schapenkoppen bleven aandringen op een openingstreffer en werd beloond voor de inzet dankzij Alvin Daniels. De snelle aanvaller wist op aangeven van Touré de bal snoeihard achter doelman Vaessen te schieten en de ploeg van De Nooijer op voorsprong te schieten. Hierna kwam Dordt niet meer in gevaar de laatste minuten voor de rust en zocht met de 0-1 voorsprong te kleedkamer op.

De tweede helft begon net zo vermakelijk als de eerste eindigde. Dordt was sterk aan het verdedigen en zocht regelmatig de aanval met Thomas, die keer op keer zijn duels in de lucht wist te winnen. RKC wisselde al snel twee keer, maar Mezghrani en Voskamp konden beide geen potten breken.

De Waalwijkers waren wel gevaarlijker in het tweede deel van de wedstrijd dan in de eerste. Gelukkig hadden de Schapenkoppen een doelman genaamd Coremans onder de lat staan die keer op keer liet zien een grote sta in de weg te zijn voor de Brabanders. De van ADO gehuurde goalie hield met al zijn ledematen de schoten van de Geelblauwen uit het Dordtse doel.

Na ruim een uur gespeeld te hebben zagen de supporters Sai van Wermeskerken geblesseerd uitvallen en hij werd vervangen door Melvin Kingsale. De Schapenkoppen waren in de laatste tien minuten veel bezig met verdedigen en zagen dat de in het veld gekomen Van Eijma van dichtbij de 1-1 binnenschoot. De druk van de thuisploeg bleef toenemen na de gelijkmaker, maar de Dordtenaren bleven sterk defensief voetballen en lieten er geen bal meer doorheen. De ploeg van Gérard de Nooijer was aan het knokken voor een welverdiend punt, maar zag tot hun verbazing dat Van Eijma in de laatste minuut zijn tweede van de avond maakte en voor de 2-1 zorgde. Dordt verliet Waalwijk met lege handen en gaat zich klaarmaken voor de wedstrijd met De Graafschap.