FC Dordrecht verliest in eigen huis van de Superboeren

25 februari 2017 door Hennie van der Zouw
 FC Dordrecht verliest in eigen huis van de Superboeren

DORDRECHT - Vrijdagavond namen de Schapenkoppen het op tegen de Superboeren. Gérard de Nooijer kampte met behoorlijk wat personele problemen voor de aftrap. Zo kon de trainer ook geen beroep doen op verdediger Sai van Wermeskerken die vorige week een knieblessure opliep. Michael Chacon mocht in zijn plaats in de basis starten.

De Graafschap kwam meteen gevaarlijk uit de startblokken en met vereende krachten knokten de Dordtenaren voor wat ze waard waren. De eerste helft bleef doelpuntloos ondanks de vele doelpogingen van de Graafschap en twee gevaarlijke kansen van de thuisclub.

Na de rust kwamen de bezoekers vrij snel op voorsprong door een onhoudbare vrije trap van Mark Diemers die langs doelman Coremans krulde. FC Dordrecht zette nog een tandje bij, maar kon niet voorkomen dat de stand op 0-2 werd gezet. wederom door Mark Diemers. De aanvaller kreeg vrij spel en rondde koelbloedig af.

Vlak voor tijd werden de Dordtse zorgen vergroot doordat Joey Godée een rode kaart toebedeeld kreeg nadat hij volgens de arbiter te fel op de tegenstander inging. De genadeklap volgde al gauw toen Piotr Parzyszek zijn kans rook na een solo van van Mieghem.

Doordat Achilles’29 ook verloor blijft het verschil met de ploeg uit Groesbeek 8 punten. Volgende week reist FC Dordrecht af naar Volendam.

Scoreverloop
’48 0-1 Diemers
’67 0-2 Diemers
’82 0-3 Parzyszek

Opstellingen
FC Dordrecht: Coremans, Chacon, Amevor, de Nooijer, Statia, Boogers (Da Cruz), Daniels, Kramer, Thomas, Touré (Kingsale), Godee.
De Graafschap: Bednarek, Will, Lammers (Straalman), Diemers (van Mieghem), Parzyszek, Smeets (el Jebli), Driver, van den Hurk, Linthorst, Klaasen, van Diermen.

Bijzonderheden: Scheidsrechter van der Eijk gaf geel aan Amevor (FC Dordrecht) en van den Hurk (De Graafschap) en rood aan Godée (FC Dordrecht)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.