Debat 100 jaar vrijheid van onderwijs met Roelof Bisschop en Marleen Lammers

27 februari 2017
Debat 100 jaar vrijheid van onderwijs met Roelof Bisschop en Marleen Lammers

DORDRECHT - Op donderdag 9 maart 2017 wordt er op de locatie Marnix van het Wartburg College een avond gehouden naar aanleiding van 100 jaar vrijheid van onderwijs. Voor- en tegenstanders zullen daar de degens met elkaar kruisen over de actualiteit en relevantie van bijzondere scholen naast openbare scholen, zoals de reformatorisch scholen.

Na een korte inleidende video, zal Roelof Bisschop, lid van de Tweede Kamer voor de Staatkundig Gereformeerde Partij, zijn (instemmende) visie geven. Daarna zal Marleen Lammers, beleidsmedewerker van de Vereniging van openbare en vrij toegankelijk scholen een ander inhoudelijk geluid laten horen. Pieter Verhoeve (burgemeester te Oudewater en oud-Dordtenaar) zal vervolgens het debat gaan leiden. Ook jongeren zullen aan de avond een ‘debataire’ en een muzikale bijdrage leveren.

De avond begint om 19.45 in de ruim opgezette aula van de locatie Marnix (Waterinklaan 41, Dordrecht) en is gratis toegankelijk. De inloop is vanaf 19.30 uur.

De organisatie ziet graag verschillende visies op het onderwijs vertegenwoordigd, zodat er een debat met een pittige inhoud ontstaat, maar ook dat partijen met verschillende visies in dialoog blijven met elkaar. Daarom is iedereen welkom.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.