Ondernemer Hans van der Knaap (82) van het Lichtpaleis overleden

28 februari 2017

DORDRECHT - Hans van der  Knaap, bijna 58 jaar met  zijn vrouw  Ineke het gezicht van het Lichtpaleis, is op bijna 83 jarige leeftijd overleden.

De speciaalzaak is nog steeds te vinden aan de Grote Spuistraat 50 in Dordrecht.
Van der Knaap was een actieve en betrokken ondernemer, die bestuurlijk zijn sporen ook heeft verdiend. In de stad was hij altijd kaderlid van een ondernemersvereniging en ook enige tijd secretaris en penningmeester van de Dordtse  Ondernemers Vereniging  (DOV).


Hans van der Knaap behoorde in de jaren zestig en zeventig  van de vorige eeuw tot de generatie bekende RK-ondernemers waartoe ook bakker Schaffels en Van Loon in de binnenstad behoorden. De Katholieke ondernemers gingen zowel in Dordrecht als landelijk in een algemene belangenorganisatie op.


Hans van der Knaap zette zich ook in voor een beter ondernemersklimaat in de stad en vond de Grote Spuistraat als wandelwinkelstraat daarbij van groot belang.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.