Iedere maandagavond op de Sportboulevard: Ontspanning en gezelligheid

28 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Iedere maandagavond op de Sportboulevard: Ontspanning en gezelligheid

DORDRECHT - ‘Niets is fijner dan even weg zijn uit de dagelijkse sleur en ontspannen te kunnen volleyballen.’ Daarover zijn Fred Kielman en Peter van der Loo het roerend eens. Samen zijn zij de drijvende krachten achter de maandagavond volleybalcompetitie in de Sportboulevard in Dordrecht. ‘Je hoeft niet in aanmerking voor het Nederlands volleybalteam te komen om hier te spelen. De competitie is puur recreatief. Ontspanning en gezelligheid staan voorop.’

De competitie is inmiddels al bijna 45 jaar een begrip onder volleyballend Dordrecht. ‘Veel teams die meespelen in de competitie spelen al jaren bij ons. Het leuke is dat de teams ook allemaal een diverse achtergrond hebben. Dat komt ook doordat het voor iedereen die een team van zes spelers of meer kan samenstellen zich kan inschrijven. We hebben daardoor vriendenteams die meespelen, maar bijvoorbeeld ook bedrijventeams spelen hier iedere maandagavond een wedstrijd’, lichten Kielman en Van der Loo toe.

Juist die diversiteit aan teams willen beide heren behouden. ‘We horen ook van de teams dat dit wordt gewaardeerd. Iedereen speelt op zijn eigen niveau. Zelfs als je geen team op de been kunt krijgen is er meestal wel een reeds bestaand team waar je jezelf kunt aansluiten. Dat is de sfeer die we willen’, vervolgen ze.

Deelnemen aan de competitie
Het huidige seizoen loopt nog tot eind maart, het nieuwe seizoen begint weer in september. ‘We zouden de competitie daarom graag uitbreiden met nieuwe teams. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Daarom willen we graag iedereen die geïnteresseerd is in de competitie de kans geven om de sfeer te komen proeven. Ook als je nog helemaal nooit hebt gevolleybald. Tot de laatste speelronde op 27 maart kan iedereen daarom vrijblijvend komen kijken bij een van onze wedstrijdavonden.’

Aanmelden voor de competitie kan nog tot 1 juni. Deelname aan de competitie kost de teams slechts een klein bedrag per jaar, waarvan de zaalhuur wordt betaald. De organisatie rust voor de rest in zijn geheel op vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen naast langskomen op de maandagavond ook contact opnemen via: rvcdordrecht@ziggo.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.