Groot aantal Nederlands kampioenen kunstrijden bij Dordtse Kunstrijvereniging

28 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Groot aantal Nederlands kampioenen kunstrijden bij Dordtse Kunstrijvereniging

DORDRECHT - Van 23 t/m 26 Februari werd op de Uithof in Den Haag de internationale Challenge cup verreden. Een wedstrijd vol met nationale en internationale toppers waaronder de rijd(st)ers van Kunstrijvereniging  De Drechtsteden. Dit jaar is de wedstrijd gecombineerd met het Nederlands Kampioenschap 2017 en de A  finale.

Kunstrijdster Niki Wories  prolongeert titel Nederlands Kampioen Kunstrijden
Een hele  prestatie want seniore Niki Wories (20) kwam dit seizoen nog niet in actie vanwege een slepende enkelblessure. Tot twee keer toe werd de Almeerse aan haar enkel geopereerd en miste hierdoor het EK kunstrijden.

Na de operaties hervatte zij  de trainingen maar liep door valpartijen vijf keer een hersenschudding op waardoor het gevaarlijk werd en zij op medische indicatie moest stoppen met trainen. Dit weekend schaatste de Almeerse voor het eerst weer een korte en een lange kür. Dat ging bepaald niet vlekkeloos, maar na afloop was Wories blij dat ze terug is en meteen de titel Nederlands Kampioen kon bijschrijven.
Niki die uitkomt voor de Dordtse vereniging pakte maandag al weer het vliegtuig en zal in Canada haar trainingen hervatten.

Britt Harmsen Nederlands Kampioene Kunstrijden
Britt Harmsen uit Puttershoek kon donderdag de titel Nederlands kampioene in de categorie Pre Basic Novice op haar naam schrijven.

De 11-jarige Britt Harmsen uitkomend voor Kunstrijvereniging De Drechtsteden Dordrecht  rijdt voor het tweede seizoen in de categorie Pre Basic Novice. Zij kwalificeerde zich voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap in zes selectiewedstrijden en een groot  deelnemersveld van 36 rijdsters.

Voor kwalificatie had zij 26 punten nodig. In de tweede selectiewedstrijd behaalde ze  27.69 punten waarmee ze zich kwalificeerde voor de  finale.

De vierde en vijfde selectiewedstrijden gingen minder goed, de dubbele sprongen lukten niet goed meer waarmee zij haar  zelfvertrouwen kwijtraakte. Gelukkig ging het tijdens de laatste selectiewedstrijd beter en verhoogde ze haar PB (personal best) naar 30.40 punten waarmee het zelfvertrouwen terug kwam.
Met negen deelneemsters ging ze donderdag de finale in samen met clubgenote Julia van Dijk (11). Britt  moest als eerste starten en reed een super sterke en sierlijke kür. Alles ging goed en dat werd beloond met 34.76 punten waarmee zij op de eerste plaats eindigde en de titel Nederlands kampioen Pre Basic Novice 2017 op haar naam staat.

Clubgenote en trainingsmaatje Julia van Dijk eindigde op een eervolle tweede plaats.

Lindsay van Zundert Nederlands Kampioen kunstrijden.
Lindsay van Zundert (11) uit Etten Leur heeft verrassend de titel Nederlands Kampioene veroverd in de categorie Advanced Novice dames op het NK 2017.

Na zich in 6 selectiewedstrijd te hebben gekwalificeerd voor deelname aan het NK reed Lindsay donderdag een prachtige korte kür waarmee zij haar Personal  Best  (PB)  verbeterde  en op een 2e plaats eindigde.

Zaterdag werd de lange kür verreden. Lindsay reed een schitterende sierlijke en   foutloze lange kür  met prachtige pirouetten en als jongste deelneemster in de categorie wist zij jury en publiek kippenvel te bezorgen. Met  50,56 punten opnieuw een verbetering van haar  PB .

Met het puntentotaal van 78,46 ging Lindsay aan de leiding en veroverde de titel Nederlands Kampioene.  Clubgenote en trainingsmaatje Dani Loonstra (12) uit Barendrecht verbeterde haar PB op de korte kür en eindigde als 1e Nederlandse. In de eindranking werd zij 2e en  nam het zilver mee naar huis.
De Dordtse dames Isabella Smit (12)  en Rosalie van Wageningen (13)  eindigden op een respectievelijke prima  5e en 7e plaats op het NK.

In een groot internationaal deelnemersveld van 26 rijdsters werd de Challenge cup in de categorie Junioren dames verreden.

In de categorie Junioren eindigde Sophie Bijkerk (14)  op een eervolle  4e plaats en Lisa Weijer (16) werd  6e op het NK.

Didier Dijkstra Nederlands Kampioen bij de heren
Didier Dijkstra uit Utrecht werd Nederlands Kampioen in de categorie Basic Novice Heren. Met mooie dubbele sprongen en snelle pirouettes behaalde hij 30,91 punten en kon Didier de titel  Nederlands kampioen op zijn naam schrijven.

De 12 jarige kunstrijder komt uit voor Kunstrijvereniging De Drechtsteden Dordrecht.

Didier is op 8 jarige leeftijd aangestoken met het kunstrijvirus door zijn zus Rachel. Na eerst getraind te hebben bij een aantal  verenigingen  heeft hij in 2015 de overstap gemaakt naar  Kunstrijvereniging in Dordrecht omdat hij zichzelf verder wilde ontwikkelen. Bij kunstrijvereniging De Drechtsteden Dordrecht (DDD)  zijn alle faciliteiten aanwezig om kunstrijtalenten tot de top te laten komen. Didier traint daar onder het team van toptrainster Astrid Winkelman, zelf ook voormalig top kunstrijdster. Astrid en haar team van topcoaches weten met en perfecte combinatie van plezier en professionaliteit de talenten tot grote hoogten te stuwen, getuige de enorme vorderingen die Didier in anderhalf jaar heeft gemaakt met de Nederlandse titel van afgelopen weekend tot gevolg.

Didier was samen met clubgenootje en kersverse Kampioene Britt Harmsen te zien in het programma Superkids evenals Isabella Smit die zelfs de finale van het programma haalde.

A finales
In de A finales waren er ook medailles te verdelen aan  de rijdsters van de Dordtse vereniging.
Zilver voor Dordtse Emilie Schop

In de categorie Pre Basic Novice A wist de Dordtse Emilie Schop (11) zich in een deelnemersveld van 12 rijdsters naar een mooie 2e plaats te schaatsen.

1e plaats Julia van Rennes
Tegelijkertijd met het NK reed Julia van Rennes (11) uit Klaaswaal de A finale in de categorie Basic Novice dames. Ook voor deze finale was de Uithof in Den Haag het toneel van de wedstrijd.
Julia kwalificeerde zich voor de finale in de zes selectiewedstrijden en reed in een deelnemersveld van 6 rijdsters de finale. Een elegante en nagenoeg foutloze kür leverde haar 30,58 punten op waarmee zij zeer verdiend op de hoogste trede van het podium kon plaatsnemen.

1e plaats Isa van Swieten
Isa van Swieten (13) uit Papendrecht wist zich in de voorbereiding  en de selectiewedstrijden op een  enkel puntje net niet te kwalificeren voor het NK maar ruimschoots voor de A finale.

In Den Haag reed Isa in de categorie Advanced Novice de A finale een prima kür  met mooie dubbele sprongen en snelle pirouettes. Met een puntentotaalvan 26,26 na de korte kür ging Isa ruimschoots aan de leiding. Na de lange kür de volgende dag  waarmee zij 45,19 behaalde was het puntentotaal 71,45. Hiermee  eindigde Isa zeer verdiend op de 1e plaats. Duidelijk werd dat Isa op haar plaats zou zijn geweest in de finale van het NK en de trainingen zullen er het komende seizoen op gericht zijn haar weer op deze plaats in de competitie te krijgen.

In deze categorie was er een 5e plaats voor Dordtse Demi Sijswerda.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.