Doe mee aan Dordt Schoon voor een schone stad

28 februari 2017 door Eva Baars

DORDRECHT - 

Zaterdag 25 maart start Dordt Schoon 2017. Dordt Schoon is een jaarlijks terugkerende actie waarbij het draait om een écht schone stad. De start van de actie valt samen met de Landelijke Opschoondag die ieder jaar door Nederland Schoon georganiseerd wordt.

Jong en oud, sportvereniging en wijkcentrum, iedereen kan meedoen en hoe meer acties, hoe schoner de stad. Samen een uurtje de handen uit de mouwen steken levert veel op. De gemeente roept alle Dordtenaren op om samen tijdens Dordt Schoon aan de slag te gaan, meld dus snel je actie aan. Want een schone straat, speeltuin of park woont en speelt fijner!

Meedoen aan Dordt Schoon is simpel

1. Bedenk een leuke actie en vraag buurtbewoners/vrienden/leden van je sportclub zich bij jouw actie aan te sluiten.

2. Meld je actie aan door op de website van Weizigt het aanmeldformulier in te vullen.

3. Haal bij Weizigt gratis materialen (hesjes, afvalzakken, afvalgrijpers en afvalzakringen) die je schoonmaakactie net een stukje makkelijker maken.

4. Steek tussen 25 en 31 maart de handen uit de mouwen en deel foto's van je actie op social media met de hashtag #dordtschoon.

Dordtse Doorpakkers

Niet alleen tijdens Dordt Schoon wordt de stad ontdaan van rondslingerend vuil, het hele jaar door zijn er Dordtse Doorpakkers actief in de stad. Vanuit de campagne '’n schone stad... je hebt het zelf in de hand’, worden de Dordtse Doorpakkers ondersteund met tips, advies en gratis materialen. Dordt Schoon start op zaterdag 25 maart en duurt tot en met vrijdag 31 maart. Alle informatie over Dordt Schoon en het aanmeldformulier, de Dordtse Doorpakkers en de campagne ''n schone stad', is te vinden op www.weizigt.nl/dordtse-doorpakkers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.