Start aanleg warmteleiding bij de rotonde C. de Wittplaats; werkzaamheden J. de Wittstraat op schema

22 februari 2017
Start aanleg warmteleiding bij de rotonde C. de Wittplaats; werkzaamheden J. de Wittstraat op schema

DORDRECHT - Op zaterdag 25 februari 2017 start na sluitingstijd van de winkels de aanleg van een warmteleiding op de rotonde aan C. de Wittplaats in de rijbaan richting binnenstad (fase 4). De werkzaamheden duren naar verwachting een week. Er wordt dag en nacht doorgewerkt zodat de rotonde richting binnenstad zo snel mogelijk weer bereikbaar is. Er kan sprake zijn van geluidsoverlast.

Berereikbaarheid binnenstad
Tijdens deze werkzaamheden wordt op de rotonde aan de C. de Wittplaats de rijbaan richting Bagijnhof afgesloten. Vanaf de Spuiboulevard is de binnenstad bereikbaar via Achterom. Ook leveranciers die de winkels bevoorraden kunnen via de Achterom de binnenstad bereiken. De inrichting van deze straat wordt tijdelijk aangepast om dat mogelijk te maken.

De parkeergarage Drievriendenhof en de omliggende winkels/bedrijven zijn als volgt bereikbaar:
- de stad in via de Museumstraat
- de stad uit via de Vest. 
De pollers in beide straten worden tijdelijk omlaag gezet.

Aanleg warmteleiding in tien fases
De werkzaamheden omvatten in totaal tien fases en duren naar verwachting tot medio augustus 2017. Daarbij wordt de warmteleiding verder aangelegd richting de Spuiboulevard en de Hellingen. Als er zich onverwachte weers-)omstandigheden voordoen, kan de planning wijzigen en/of kunnen de werkzaamheden uitlopen.

Momenteel wordt In de J. de Wittstraat ter hoogte van de C. de Wittstraat een sleuf gegraven waarin de warmteleiding wordt aangelegd. Deze werkzaamheden verlopen volgens planning. De weersomstandigheden werken tot nu toe mee.

Boring in de week van 20 februari
Ook de voorbereidingen voor de boring zijn in volle gang. De warmteleidingen liggen al klaar in de middenberm en zijn aan elkaar gelast. Op maandag 20 februari wordt de boorinstallatie aangevoerd en geïnstalleerd op het parkeerterrein bij het Tomadohuis. De boring staat gepland later in de week van 20 februari 2017.

Verkeersmaatregelen tijdens intrekken leidingen
Op het moment dat de leidingen worden ingetrokken wordt de kruising J. de Wittstraat - Kon. Wilhelminastraat tijdelijk even gestremd. De Kon. Wilhelminastraat blijft bereikbaar via de Blekersdijk; daartoe worden de geleider en paaltjes in de Kon. Wilhelminastraat verwijderd. Verkeersregelaars gaan het verkeer tijdens de tijdelijke stremming begeleiden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.