Stel Zeearenden bouwt nest in de Biesbosch

21 december 2011

DORDRECHT -In de geschiedenis van de Biesbosch, die voor een belangrijk deel onder de gemeente Dordrecht valt, heeft een paartje Zeearenden het natuurgebied uitgekozen als broedplaats. Staatsbosbeheer deelt dit vol trots mee. De roofvogel werd al in 2006 als gast in de winter in de Biesbosch gezien, maar nu is voor de eerste keer een nest gesignaleerd.

 

Staatsbosbeheer heeft, om absolute rust te garanderen, de omgeving van de broedplaats afgezet. De komst van grootste roofvogels van Europa in de Biesbosch past in de ontwikkeling van het natuurgebied

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.