Digitaal gerestaureerde Casablanca met Humphrey Bogart en Ingrid Bergman in the Movies

02 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Digitaal gerestaureerde Casablanca met Humphrey Bogart en Ingrid Bergman in the Movies

DORDRECHT - De Oscars zijn vergeven. Heel wat beeldjes zijn uitgereikt aan films die nog altijd draaien. Op zondag 5 maart staan ze op een rij, inclusief de nog niet vertoonde Iraanse film The Salesman en de terugkeer van Zootropolis 3D voor de kids. Die laatste is de Oscar winnende animatiefilm van dit jaar. De eerste won de Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Op deze Oscarzondag bieden we een Dagkaart aan: 3 films voor 25 euro.

De nieuwe première is Verdwijnen, een NL-drama van Boudewijn Koole over dood en verzoening. Verder is er een Movies Classic. Humphrey Bogart en Ingrid Bergman werden in 1942 wereldsterren door hun romantische liefde in Casablanca. De film is digitaal gerestaureerd en wordt alleen deze week vertoond.
De extra matinees met famiiefilms lopen door tot en met zondag.

Op woensdag 8 maart is er een Special vanwege Internationale Vrouwendag. Dordtse vrouwen- organisaties presenteren diverse activiteiten waaronder de vertoning van Suffragette.  Een Britse film over een roerige fase in de strijd van vrouwen voor kiesrecht. Aanvang 19.15 uur.

Het CineFiliaal toont op woensdag 8 mrt om 20:30 After The Storm. Een familiedrama met een lach en een traan rond een verlopen schrijver. Echte filmhuisfilm van Koreaanse maker Kore-Eda Hirokazu.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.