Dordrecht is 5 april de Nederlandse Lutherstad door verhalenbus uit Duitsland

06 maart 2017
Dordrecht is 5 april de Nederlandse Lutherstad door verhalenbus uit Duitsland

DORDRECHT - Rondom de Grote Kerk en in de Lutherse kerk zijn er 5 april allerlei activiteiten in Dordrecht rond de herdenking 500 jaar reformatie.

Deventer en Dordrecht zijn daarvoor uitgeroepen tot Luthersteden. Loco-burgemeester Piet Sleeking verzorgt op 5 april om tien uur bij de Grote kerk een openingsplechtigheid. Dordt wordt aangedaan op weg naar 31 oktober 2017, wanneer het precies 500 jaar geleden is dat Luther 95 stellingen aan een deur van de Wittenberg spijkerde.

Inmiddels is de Dordtse website in de luc ht met een uitgebreid programma/. De inleiding:

Het is feest, want 2017 is 500 jaar Reformatie! Op 5 april komt de verhalenbus naar Dordrecht

Dordrecht doet mee met het “Europäischer Stationenweg” van de Duitse Evangelische Kirche. Zij startte op 3 november 2016 in Genève het project. De verhalenbus vertelt over de reformatie in door 19 landen. De tour vertelt verhalen over de impact van de Reformatie.

Verhalen uit Rome, Turku, Zürich, Liverpool, Worms, Augsburg, Dordrecht en andere plaatsen!

Tot zover de info op de website. De Lutherse kerk behoort allang bij Dordrecht. De kerkhervormer Luther was ook een Augustijnen monnik en volgens een onderzoek van Herman van Duinen beschikt Dordt over het enige gebouw dat nog echt aan een Augustijnenklooster doet denken: Dat is thans het museum Hof van Nederland.

   

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.