Vijftig kunstenaars openen de deuren tijdens Open Atelierroute

06 maart 2017
Vijftig kunstenaars openen de deuren tijdens Open Atelierroute

DORDRECHT - Wie altijd al eens in de werkruimte van een kunstenaar heeft willen kijken, kan de Open Atelierroute bezoeken op zaterdag 18 en zondag 19 maart. Ruim 50 professionele beeldend kunstenaars en vormgevers uit Dordrecht openen dit weekend van 11 tot 17 uur hun deuren voor het publiek. Zij tonen hun nieuwste werken en vertellen over hun vak. Startlocatie is Pictura op de Voorstraat 190-192, die het evenement samen met het Dordrechts museum organiseert. Vanaf 11 uur kunt u hier terecht voor informatie en een plattegrond.

Tentoonstelling
In Pictura is tevens de tentoonstelling Stromingen van Dynamiek! te zien, met werk van Yvo van der Vat en Gamal Ez. Zij zijn in 2002 tegelijkertijd afgestudeerd. De tentoonstelling laat zien wat hen 15 jaar later bezighoudt en hoe hun werk zich tot elkaar verhoudt.

Filmvoorstelling
Tijdens het weekend worden in De Zaal van het Dordrechts Museum doorlopend korte films getoond van Dordtse kunstenaars, vormgevers en filmmakers. Er zijn films te zien van Geerten Ten Bosch, Wim Goossens, Seyit Battal Kurt, Frans van Lent, Bea de Visser en Marije Vogelzang.

Bustour
Op zaterdag en zondag vertrekt er om 11.30 uur vanaf Pictura een gratis bus onder leiding van een gids naar ateliers die buiten het centrum liggen. Duur 2,5 uur, maximaal 20 personen. Aanmelden kan via atelierroute@dordrecht.nl onder vermelding van naam, aantal personen en de dag waarop u komt.

Rondleidingen
Kees Thies (journalist, columnist en programmamaker) en Marieke van Leeuwen (actrice en dichter) nemen het publiek mee op een rondleiding langs hun favoriete ateliers. Duur 2 uur. Deelnemen? Stuur een mail naar atelierroute@dordrecht.nl.

Deelnemende kunstenaars
Niklas Anderberg, Jan Barel, Boy Bastiaans, Rinus Blommaert, Klaashenk Blonk, Elvira van Bochove, Geerten Ten Bosch, Led Brand, Wim van Broekhoven, Brigitte Buitenhuis, Diane Claessen, Donna Eijckholt, Gemma Frowijn, Ron Gennisse, Sjane de Haan, Diana van Hal, Felice Hanssen, Katinka van Haren, Adrie Hello, Frits van der Horst, Sarena Huizinga, Anja de Jong, René de Jong, Tamara Jungnickel, Ralf Kokke, Ad Koomans, Ton Kraayeveld, Barbara Kruyt, Trudy Kunkeler, Frans van Lent, Gerhard Lentink, Norman Maus, Saskia Meesters, Marinde Molendijk, Marleen Oud, Nico Parlevliet, Manuela Porceddu, Marja de Raadt, Marijk Renia, Thea van Rijn, Ria van Roomen, Céline Schroeder, Erik Sep, Teresina Talarico, Yvo van der Vat, Kitty van der Veer, Jolande Vermeulen, Maria Vermijn,    Jan Willem van Welzenis, Ad Wesseling, Ferdi Wouters, Zaza Wouters, Albert Zwaan.

De Open Atelierroute is een initiatief van het Dordrechts Museum in samenwerking met Pictura.
Meer informatie is te vinden op www.dordrechtsmuseum.nl en www.pictura.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.