Eerste regio in Nederland die kiest voor one-stop-shop voor ondernemers

07 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Eerste regio in Nederland die kiest voor one-stop-shop voor ondernemers

DRECHTSTEDEN - De regio Drechtsteden heeft zich vandaag aangesloten als partner bij het Ondernemersplein in Rotterdam. Het is de eerste regio in Nederland, bestaande uit zes gemeenten met in totaal bijna 270.000 inwoners, die een deelnameovereenkomst sluit met dit initiatief om dienstverlening aan ondernemers te bundelen.

Namens de Drechtsteden heeft Drechtstedenbestuurslid Hans Tanis (Ruimtelijke Economische Ontwikkeling en Ondernemerschap) ondertekend. Voor de Kamer van Koophandel tekende directeur Dienstverlening Jaap Docter Het voordeel voor de Drechtsteden is dat ze gaan aansluiten op de gecombineerde dienstverlening op de Rotterdamse locatie van meer dan tien organisaties die van
belang zijn voor ondernemers zoals de KvK, RVO, Belastingdienst, UWV, Qredits, Ondernemersklankbord, Benelux Bureau voor Intellectueel Eigendom en de Hogeschool Rotterdam. Dit is handig en interessant voor ondernemers in de Drechtsteden.

Het Ondernemersplein is een centrale ontmoetingsplek waar steeds meer is te halen voor ondernemers in de vorm van advies, bijeenkomsten, digitale ondersteuning en spreekuren (one-stop-shopping). Omgekeerd profiteren de Drechtsteden nu al van bijvoorbeeld startersbijeenkomsten die vanuit het Rotterdamse Ondernemersplein samen met deze organisaties in de regio worden gehouden. De Drechtsteden bestaan uit de gemeenten Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht. Met ingang van 1 januari 2018 sluit ook de gemeente Hardinxveld-Giessendam bij de Drechtsteden aan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.