Proef in Dordrecnt: Oude apparaten meegeven aan de pakketbezorger van Post.nl

08 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Proef in Dordrecnt: Oude apparaten meegeven aan de pakketbezorger van Post.nl

DORDRECHT - In Dordrecht start ‘Weeelectric’, een nieuwe inzamelproef van kleine elektrische apparaten. Vanaf 9 maart bewoners van postcodegebieden 3311, 3317 en 3318 (Binnenstad, Crabbehof, Zuidhoven, Wielwijk en Sterrenburg 1) oude elektrische apparaten meegeven aan de PostNL-pakketbezorger. Bewoners in het proefgebied krijgen hierover een brief met meer uitleg. Inleveren aan de PostNL pakketbezorger is handig, want mensen hoeven dan niet meer de deur uit om elektrische apparaten in te leveren. Het project is een initiatief van PostNL, Weee Nederland en Thuiswinkel.org in samenwerking met de gemeente Dordrecht en HVC.

Weeelectric is een makkelijke manier om kleine elektrische apparaten te recyclen. Als de PostNL pakketbezorger aan de deur komt om een pakket af te leveren, kan de ontvanger oude kleine apparaten gratis meegeven. Ze moeten makkelijk, schoon en veilig mee te nemen zijn door de pakketbezorger,  maar ze hoeven niet verpakt te worden.

Apparaten hergebruiken en recyclen is belangrijk. Bruikbare apparaten worden gecontroleerd en klaargemaakt voor hergebruik. Bijvoorbeeld via de kringloopwinkel. Apparaten die stuk zijn worden gerecycled. Deze materialen worden gebruikt in nieuwe producten. Dat is goed voor mens en milieu.

De ingezamelde elektrische apparaten worden gesorteerd door mensen die moeilijk een baan vinden. Met de ervaring die ze opdoen in dit werk, vergroten zij hun kansen op de arbeidsmarkt. In Dordrecht gebeurt dit bij HVC.

Op dit moment kunnen alleen inwoners van de bovengenoemde postcodegebieden de elektrische apparaten meegeven aan de pakketbezorger van PostNL. Wanneer de proef succesvol blijkt, komen daar postcodegebieden bij. Op www.weeelectric.nl is te zien in welke gebieden de pakketbezorgers van PostNL oude apparaten aannemen.

Bron foto: Gemeente Dordrecht.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.