AssemblyPartner b.v. beloond met certificaat sociaal ondernemerschap

09 maart 2017 door Hennie van der Zouw
AssemblyPartner b.v. beloond met certificaat sociaal ondernemerschap

DORDRECHT - Het Dordtse elektronica, assemblage- en montagebedrijf AssemblyPartner is beloond met het hoogste niveau op de Prestatieladder Socialer Ondernemen, PSO. De feestelijke overhandiging van het behaalde certificaat vond plaats op donderdag 8 maart.

Bij AssemblyPartner werken 95 mensen, die onder andere printplaten assembleren. De jonge succesvolle onderneming is blij met de erkenning voor het sociaal ondernemerschap.

Talent benutten
Volgens eigenaar Peter Hobbelen heeft het succes alles te maken met de unieke visie op mensen: “Wij kijken niet naar diploma’s, bij ons tellen competenties. Het grootste deel van onze medewerkers heeft een beperking. Door hun sterke kanten en talenten te benutten kunnen zij de werkzaamheden vaak beter uitvoeren dan wie dan ook. De afstand tot de arbeidsmarkt zetten we om in ons voordeel. Deze voorsprong willen we verder uit willen bouwen.” AssemblyPartner zet fors in op groei en streeft ernaar  om in 2021 250 mensen een werkplek te kunnen bieden. Door hoge kwaliteit en aantrekkelijke prijzen wil het bedrijf productiewerk uit het buitenland terughalen naar Nederland.

Voorbeeldfunctie voor de regio
AssemblyPartner, al enkele jaren een BV onder het moederbedrijf Drechtwerk, heeft zich vorig jaar volledig losgemaakt en is nu een zelfstandige onderneming. Het bedrijf is de afgelopen jaren gegroeid en is zeer succesvol én winstgevend. Met klanten als Quooker, Sunshower en WTH realiseert AssemblyPartner aantrekkelijke banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar liefst 80% van de werknemers valt in deze categorie. AssemblyPartner wil daarmee een voorbeeld zijn voor andere ondernemingen. Peter Hobbelen: “Je kunt succesvol en toonaangevend ondernemen en tegelijk een sociale kijk hebben op hoe je medewerkers laat werken, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen hierin prima functioneren.”

Certificaat
Het PSO-certificaat staat voor de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Bedrijven kunnen hiervoor in aanmerking komen door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in de samenleving. Door een audit uitgevoerd door TüV wordt de mate van sociaal ondernemerschap vastgesteld. TNO heeft aan het elektronicabedrijf de hoogste trede toegekend. Directeur John Drenth zegt hierover: “AssemblyPartner wil van betekenis zijn voor mensen die moeilijk een baan kunnen vinden en behouden. Bij ons zijn ze een waardevol onderdeel van het team en van ons succes!”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.