Journaliste Ingrid de Groot van Ad De Dordtenaar genomineerd voor journalistieke prijs

09 maart 2017
Journaliste Ingrid de Groot van Ad De Dordtenaar genomineerd voor journalistieke prijs

DORDRECHT - Voor de eerste keer in de journalistieke geschiedenis van Dordrecht is een journaliste genomineerd voor een belangrijke persprijs. Het is Ingrid de Groot, die werkt voor AD De Dordtenaar en daarvoor na een periode bij het ANP ook Dagblad De Dordtenaar diende.

Op 18 april is de prijsuitreiking in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag.

De krant AD De Dordtenaar meldt het nieuws op de eigen website op de volgende wijze:

AD-journalisten Ingrid de Groot en Peter Groenendijk zijn voor hun onderzoek naar de chemische fabriek Dupont genomineerd voor de Tegel, een prestigieuze journalistieke prijs.Zij zijn genomineerd in de categorie Nieuws, voor de onthullingen die zij deden over chemieconcern Dupont in Dordrecht.

In de teflonfabriek van het bedrijf werd decennialang gewerkt met de stof C8. Die blijkt nu ernstige aandoeningen te kunnen veroorzaken, zoals nier- en teelbalkanker. Dupont had al in de jaren 80 aanwijzingen dat C8 schadelijk kon zijn voor medewerkers en omwonenden, maar gaf dat voor zover bekend niet door aan de autoriteiten. Het bedrijf stopte in 2012 met het gebruik van de stof.

De andere genomineerden zijn Lineke Nieber met haar drieluik in het NRC over hulp-televisie en Hester van Yperen en Roland Strijker van RTL Nieuws voor de lijst met ziekenhuisdoden.

Achtergrond:

De Tegel is een Nederlandse prijs voor journalistiek die sinds 2006 wordt uitgereikt. In deze prijs zijn drie andere prijzen opgegaan: de Prijs voor de Dagbladjournalistiek, het Gouden Pennetje en de Gouden Tape. In 2013 ging ook de interviewprijs De Luis op in De Tegel. De prijs wordt in diverse categorieën door een vakjury toegekend. De Tegel is genoemd naar het boek Tegels lichten van Henk Hofland.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.