Wijkcentrum de Admiraal zoekt vrijwilligers voor de meidenhuiskamer.en als maatje

10 maart 2017
Wijkcentrum de Admiraal zoekt vrijwilligers voor de meidenhuiskamer.en als maatje

DORDRECHT - Wijkcentrum de Admiraal in Wielwijk, zoekt vrijwilligers voor de meidenhuiskamer en als maatje om een bewoner op te zoeken en/of activiteiten te ondernemen.

De meidenhuiskamer is een project waar meiden van 8 tot 14 jaar oud de kans krijgen om talenten en vaardigheden te ontwikkelen. Hierdoor worden ze bijvoorbeeld zekerder van zichzelf en hun (multiculturele) identiteit. Dit zorgt ervoor dat ze beter op eigen benen kunnen staan en zich bewust worden van de keuzes die zij zelf in het leven maken. Meiden die lastig meekomen op school, problemen ondervinden in het dagelijks leven of simpelweg niet goed weten wat ze met hun vrije tijd moeten doen kunnen de meidenhuiskamer bezoeken. Daar krijgen zij extra aandacht in de vorm van steun, vriendschap en advies.

Kun jij iemand laten stralen? Als begeleider ben je een vrouw tussen de 16 en 30 jaar oud, en beschikbaar op donderdag en/of vrijdag. Van 15:00 tot 17:00 ben je te vinden in de huiskamer, hier bied je de meiden een luisterend oor en ondersteun je ze bij het uitvoeren van de activiteit.

Deze activiteiten bestaan bijvoorbeeld uit knutselen, gezamenlijke spelletjes, kringgesprekken, en nog veel meer. De begeleiders zijn vrijwilligers of stagiaires die vanuit hun eigen ervaringen uit de puberteit en cultuur goed kunnen aansluiten bij de belevingswereld van de meiden.

De begeleider:
- is enthousiast, leergierig en heeft een open houding
- toont initiatief
- is bereid en in staat om terug te kijken naar de eigen puberteit, en deze ervaringen waar nodig in te zetten
- neemt zichzelf en de ander serieus
- is betrouwbaar en heeft verantwoordelijkheidsgevoel
- staat met een open houding in de multiculturele samenleving
- is zich bewust van eigen normen en waarden en hoeft deze niet per definitie over te dragen.

Reageren via: niek.jansen@meedrechtsteden.nl 

Maatje
Ook worden er vrijwilligers gezocht voor contact met enkele bewoners. Zij wonen allen in Wielwijk:

Een rustige meneer 40+ (autistisch) is op zoek naar een vrijwilliger die met hem mee kan naar bijv. musea, tentoonstellingen, galerie. Meneer vindt het gezellig als er iemand mee gaat, maar is zeer op zich zelf, gaat dan ook vaak zijn eigen weg tijdens deze uitstapjes.

Een mevrouw (lichte verstandelijke beperking) is op zoek naar een vrijwilliger om iets mee te gaan ondernemen om de 14 dagen. Naar de kinderboerderij, ergens koffie drinken, wandelen ed.

Een meneer (85 jaar) is op zoek naar een vrijwilliger die van voetbal houdt. Meneer is overdag wat eenzaam en zou het leuk vinden als er 1x per week of 1x per twee weken een mannelijke vrijwilliger langs wil komen, om een praatje te maken over van alles en nog wat en natuurlijk voetbal. Dag en tijd in overleg.

Bij interesse kunt u contact opnemen met Anne Nagtegaal : 078-750 89 00 of anne.nagtegaal@meedrechtsteden.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.