Cantate Domino sluit 45 jaar koorgeschiedenis in Dordrecht en vooral Sterrenburg af

12 maart 2017

DORDRECHT – De geschiedenis van 45 jaar van Hervormd kerkkoor in de Morgensterkerk tot  het interkerkelijke cantorij Cantate Domino is te boek gesteld. Hans van Dijke legde het verhaal vast, dat vooral is verbonden met kerkelijk Sterrenburg. Deze maand is de laatste uitvoering.
Het koor begon in 1972 in een jonge wijk op aangeven van ds. Mentzel. De opzet was altijd om veelkleurig mee te werken aan Protestantse diensten in Sterrenburg, maar ook buiten de wijk raakte Cantate Domino bekend. Ton Kos en Wim de Korver waren ook de bekendste dirigenten.
Enkele jaren geleden stond de levensvatbaarheid van het vergrijzende koor onder druk, zodat eindelijk de opheffing in maart 2017 een feit werd. Als je het niet kunt zeggen, zeg het dan maar is de oproep in het slotwoord in het geschiedenisboek over 45 jaar Cantate Domino.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.