Bram Verbrugge en burgemeester van Papendrecht Aart-Jan Moerkerke waren te gast bij Studio de Witt

14 maart 2017
Bram Verbrugge en burgemeester van Papendrecht Aart-Jan Moerkerke waren te gast bij Studio de Witt

DORDRECHT - Afgelopen zaterdag waren er als altijd bijzondere gasten bij Studio de Witt. Zo kwam Aart-Jan Moerkerke, burgemeester van Papendrecht,  praten over zijn burgemeesterschap, de persoon Moerkerke en over zijn muzieksmaak die in deze uitzending de toon zet. In het tweede uur was er een korte terugblik op woensdag, de dag dat de 10 jarige Diego werd begraven. Ook Bram Verbrugge was in de uitzending met zijn actie voor zijn dochter Sara, die ernstig ziek is.

Aart-Jan is in 29 januari 1965 geboren in Rotterdam en groeide op in Capelle aan de Ijssel.
Na zijn middelbare school ging hij in Kampen studeren aan de Christelijke Academie voor Journalistiek. Vanaf 1987 was hij werkzaam in de journalistiek; zo heeft hij onder meer gewerkt bij het opinieweekblad Elsevier, NOS Teletekst, Tros Aktua Radio.

Per 1 oktober 2016 werd hij als opvolger van burgemeester de Bruin benoemd tot burgemeester van Papendrecht, nadat hij vanaf 2012 burgemeester van Strijen is geweest.

In het programma meer politiek met de VVDer John vd Net, Cor van Verk van PvdA en Kitty Kruger van Groen Links en Vrijzinnige Partij kandidaat Ruud Lammers uit Papendrecht werd gevolgd tijdens het flyeren.

Bram Verbrugge vertelde over zijn actie voor zijn anderhalf jaar jonge dochter Sara, die een zeldzame en zeer ingrijpende spierziekte heeft. Samen met zijn echtgenote verzamelt hij geld voor verder onderzoek. Omdat deze ziekte zo zeldzaam is moet er nog heel veel onderzoek gedaan worden.


Bram Verbrugge

Ook technicus Esther de Beun, DaVinciMedia student Daan Klomp en dichter Jaime Quant waren in de uitzending.

Foto's Wim van de Pol

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.