Burgemeester van der Velden op de fiets langs stembureaus

14 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Burgemeester van der Velden op de fiets langs stembureaus

DORDRECHT - Op woensdag 15 maart zijn de landelijke Tweede Kamer verkiezingen. Om het belang van ons stemrecht te onderstrepen en de stembureauleden te bedanken voor hun vrijwillige inzet, bezoekt burgemeester P.A.C.M. van der Velden een aantal stembureaus in Dordrecht. Hij volgt hiermee het voorbeeld op van zijn voorganger. Hij fietst samen met Elo de Mul, hoofd Dienstverlening Dordrecht, eindverantwoordelijk voor de organisatie van de verkiezingen.

De fietstocht start om 13.00 uur vanaf het Stadskantoor. Allereerst gaan ze langs het stembureau in het Stadhuis. Tot circa 15.00 uur fietst het tweetal door Dordrecht om stembureaus te bezoeken. De stembureaus zitten in uiteenlopende gebouwen.

Opkomst en uitslagen
De opkomst in Dordrecht wordt bijgehouden door 10 stembureaus, verspreid over de stad. Deze bureaus zijn representatief voor heel Dordrecht. De opkomstcijfers zijn te volgen via Twitter (@gemdordrecht) na 10.00, 12.30, 15.00, 19.00 en 20.00 uur.

’s Avonds is de burgemeester in het Stadhuis om de uitslagen te volgen. Na 21.00 uur druppelen de voorlopige uitslagen binnen die worden bijgehouden op een speciale website:  https://webdiensten.drechtsteden.nl/verkiezingen/index.html

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.