Tom Lanoye bij Dordrechts Museum tijdens Boekenweek

17 maart 2017
Tom Lanoye bij Dordrechts Museum tijdens Boekenweek

DORDRECHT - Van 25 maart t/m 2 april vindt de Boekenweek plaats met dit jaar als thema Verboden vruchten. Traditiegetrouw organiseren het Dordrechts Museum, DordtLiterair en de Bibliotheek AanZet een culturele middag in het kader van deze week. Op 26 maart is Tom Lanoye uitgenodigd, een van de meest populaire Vlaamse auteurs. Voorafgaand en na afloop van zijn presentatie zijn er rondleidingen door de museumcollectie, aansluitend bij het boekenweekthema. De rondleidingen zijn om 13.30 uur en 16.00 uur en de presentatie om 14.30 uur.

De populaire Vlaming Tom Lanoye (1958) woont en werkt in Antwerpen en Kaapstad. Hij heeft bekendheid als romancier, theaterauteur, dichter, scenarist en performer. Zijn humor is snel en hilarisch, zijn kritiek vaak scherp. Graag houdt hij de Nederlander ironisch tegen het licht.

In 1985 verscheen zijn prozadebuut, de autobiografische roman Een slagerszoon met een brilletje. Lanoye's bibliografie is lang. Zo bracht hij in 2009 de roman Sprakeloos uit. Met dit boek, over de beroerte van zijn moeder, won Lanoye De Gouden Uil Publieksprijs in 2010. Zijn werk is vertaald in meer dan vijftien talen, er zijn stukken van hem gespeeld in twintig landen en op zijn naam staan bestsellers als Kartonnen dozen, Ten oorlog en Gelukkige slaven. In 2012 schreef hij het Boekenweekgeschenk Heldere hemel. Voor zijn hele oeuvre ontving Lanoye in 2014 de Constantijn Huygensprijs. Tom Lanoye staat garant voor een levendige ontmoeting.

Praktisch
Tickets voor de lezing in combinatie met een rondleiding zijn € 15,- (incl. toegang tot het museum). Een ticket voor enkel de lezing is € 10,- (excl. museumtoegang). Tickets zijn te koop via www.dordrechtsmuseum.nl/tickets en op 26 maart aan de balie van het Dordrechts Museum.  

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.