Platform Zichtbaar Verleden gelanceerd

17 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Platform Zichtbaar Verleden gelanceerd

DRECHTSTEDEN - Het nieuwe online platform ZichtbaarVerleden.nl is gelanceerd. Het online platform duikt in het verleden van de Drechtsteden. In de serie staat per aflevering één onderwerp centraal. In een paar minuten worden de verschillen tussen het verleden en heden zichtbaar. Ook geeft de serie informatie over het onderwerp.

In de eerste aflevering van Zichtbaar Verleden wordt gekeken naar het verleden van station Dordrecht. Beelden uit het verleden komen voorbij en het verhaal van het stationsgebouw wordt vertelt. Iedere vrijdag om 12.00 uur komt er een nieuwe aflevering online. De volgende aflevering gaat over de Dordrecht tijdens de watersnoodramp van 1953. Later zullen afleveringen volgen over onder andere de molens van Kinderdijk en de Baanhoekbrug tussen Sliedrecht en Dordrecht. 

Voor de serie put Zichtbaar Verleden uit verschillende archieven, op zoek naar beelden uit het verleden. Zichtbaar Verleden is online te zien op www.zichtbaarverleden.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.