Gestegen aantal (gemelde) fietsendiefstallen heeft aandacht politie

20 maart 2017
Gestegen aantal (gemelde) fietsendiefstallen heeft aandacht politie

DORDRECHT - Vorige week werd bekend dat er in het afgelopen jaar meer melding werd gemaakt van fietsendiefstallen. Op de facebookpagina van de politie meldt iemand zelfs drie fietsen in twee maanden kwijt te zijn geraakt.  Er is niet onderzocht of de toename van meldingen komt doordat er echt meer fietsen worden gestolen, of omdat er afgelopen jaar meer melding is gemaakt (bijvoorbeeld nadat agenten meermaals o.a. via facebook iedereen opriepen om aangifte te doen).

De politie wil meegeven dat er nog altijd fietsen worden weggenomen. Met name in het centrum, bij het station en rondom het Leerpark. Advies is daarom altijd de fiets met een tweede slot vast te zetten en/of te stallen in een bewaakte stalling.

Ondanks alles wil ze graag laten weten dat het onderwerp hun aandacht heeft. Zo werd afgelopen vrijdag nog een 51 fietsendief (man) uit Dordrecht op heterdaad aangehouden. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.