Chantal Janzen schittert als schoenenverkoopster in 'Het Verlangen'

20 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Chantal Janzen schittert als schoenenverkoopster in 'Het Verlangen'

DORDRECHT - Deze week in première een leuke NL komedie met Chantal Janzen in de hoofdrol. Van de makers van de filmhits “Alles is Liefde”en “Alles is Familie” komt Het Verlangen.  De mooie schoenenverkoopster Brigitte wil graag schrijfster worden. Maar de broers van uitgeverij Goudemondt wijzen haar eerste probeersel af: een flutboek. Tegelijkertijd hebben ze een briljante roman in handen gekregen, geschreven door Herman. Dat is een onooglijke, stotterende zestiger, die nooit de noodzakelijke media-aandacht zal krijgen. De broers besluiten tot een schrijverswissel. Brigitte wordt een doorslaand succes, maar Herman voelt zich meer en meer miskent. Houdt het geheim stand?

Verder is nieuw: Life, Animated, een ongelofelijke en inspirerende documentairefilm over de opvoeding van de zware autistische jongen Owen Süskind. Op driejarige leeftijd stopt hij met praten en valt in een totaal isolement. Het liefst kijkt hij naar Disney-films. Als zijn vader 4 jaar later een tekstregel uitspreekt van één van de Disney figuren, antwoordt Owen plotsklaps. Ze leren met elkaar te communiceren via dialogen uit talloze Disney-films. Zo wordt Owen verder groot gebracht. Dit ontroerende verhaal wordt verteld met een originele mix van beelden: opnames uit het familie-archief, fragmenten van Disney-films en animaties van Owen’s eigen tekeningen.

Op Di-avond 4 april wordt de film vertoond in de Autisme Experience, speciaal voor mensen die zelf met autisme te maken hebben. Omringd met lezingen, dialoog en live muziek van de Papendrechtse singer/songwriter Francesco Daniel.

Kijk voor meer informatie en vertoningstijden op www.themoviesdordrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.