Eerste editie IBBO HSP café voor onderwijs waar het kind zichzelf kan zijn

20 maart 2017
Eerste editie IBBO HSP café voor onderwijs waar het kind zichzelf kan zijn

DORDRECHT - Ander onderwijs… geheel en al toegespitst op de natuurlijke nieuwsgierigheid van het kind. Dát is het zogeheten ‘Ik Ben Bewust-,’ofwel IBBO-onderwijs.

IBBO is een nog relatief nieuwe onderwijsvorm voor kinderen vanaf 4 jaar tot 18+ jaar, waarbij kinderen de ruimte krijgen om zichzelf te zijn. De leerlingen krijgen geen verplichte, vaste lesstof aangeboden. In plaats daarvan passen de begeleiders de lesstof aan bij de natuurlijke nieuwsgierigheid van elk individueel kind. Het gaat hierbij vaak om kinderen die in het bestaande schoolsysteem zich niet op hun plek voelen, omdat ze hooggevoelig zijn of ‘anders’ denken en reageren.

Om hier meer aandacht aan te geven organiseert de IBBO Eklogiet school op donderdag 30 Maart 2017 het eerste IBBO HSP (hooggevoeligheid) café. U kunt dan kennis maken met het team van IBBO Eklogiet en een lezing bijwonen van Annemieke Verhoeff van praktijk Annei: Wat is hooggevoeligheid en hoe ga je er mee om?

Iedereen is welkom vanaf 19.00 voor een kop koffie of thee en om 19.30 uur tot 21.30 uur is het programma. Het café is aan de Baden Powellaan 1, in het voormalige gebouw van de Dordtse Buitenschool op de 1e verdieping. Toegang: een donatie van 10 euro (hiermee steunt u de oprichting van de IBBO Eklogiet school)

Graag even doorgeven of u komt en met hoeveel personen en voor meer informatie kunt u contact opnemen met Petra Roelofs, telefoon 06-29738774, of e-mail: eklogiet@ibbo.eu

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.