Zes Da Vinci-studenten naar finale mbo-vakwedstrijden Skills Heroes

15 maart 2017
Zes Da Vinci-studenten naar finale mbo-vakwedstrijden Skills Heroes

DORDRECHT - Maar liefst zes studenten van het Da Vinci College staan dit voorjaar in de nationale finale van de mbo-vakwedstrijden Skills Heroes, ook wel Skills The Finals genoemd.

Meer dan 6000 mbo'ers uit heel Nederland zijn de afgelopen maanden bij Skills Talents-vakwedstrijden de competitie met elkaar aangegaan in verschillende vakrichtingen. Uiteindelijk kwalificeerden 150 mbo-talenten zich voor de finales. Skills The Finals vindt plaats van 16 tot en met 18 maart in de RAI Amsterdam. Drie dagen lang voeren de studenten opdrachten uit in hun vakgebied. Experts uit het bedrijfsleven beoordelen de opdrachten. De winnaars maken kans deel te nemen aan World Skills, de wereldkampioenschappen voor beroepen, in Abu Dhabi. De winnaars mogen zich nationaal kampioen noemen in hun vakgebied.

In de finale
Het Da Vinci College is trots dat er dit jaar maar liefst zes studenten van de school in de finale staan. Van de opleiding Tandartsassistent doen twee studenten mee: Tugce Yildirem en Cagla Hakkan. Schilders in opleiding Jeroen Bestebreur en Rutger van Antwerpen gaan de competitie aan met zes andere schilderstudenten. In de categorie Kapper komt Kimberley van Oudheusden uit voor het Da Vinci College en Jannick Schouten doet mee als Restauratie Timmerman in opleiding. Voor Aranxtio Gottmers en Wesley de Jonge (studenten ICT Beheer) is het nog even spannend of zij deelnemen aan de finale. Zij maken op 16 maart en 17 maart in de RAI Amsterdam een 6 uur durende opdracht. Maken zij die als een van de besten, gaan ze naar de finale op 18 maart.

Excelleren
Skills Talents wedstrijden zijn bedoeld om jongeren enthousiast te maken voor het vakmanschap en hun talent te ontdekken. De Skills Heroes vakwedstrijden worden georganiseerd om excellentie in vakmanschap te bevorderen. Mbo’ers krijgen door deelname aan Skills Talents of Skills Heroes niet alleen een bijzondere leerervaring, maar groeien ook in persoonlijke ontwikkeling en weten beter wat ze willen bereiken. Ook voor werkgevers is deelname van hun toekomstige werknemer een plus. De Da Vinci-studenten bereiden zich grondig voor op Skills The Finals. Schilder Rutger van Antwerpen: ‘We hebben hard getraind en zijn veel op school om te oefenen. Ook in mijn vrije tijd stop ik veel energie in de voorbereiding.’

Klasgenoten en docenten zijn bijzonder trots dat deze studenten het Da Vinci College en hun opleidingen vertegenwoordigen op het nationaal kampioenschap voor beroepen. Tijdens de finale worden de studenten aangemoedigd door familie, werkgevers, vrienden en klasgenoten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.