Vijf studenten Da Vinci College vallen in de prijzen bij mbo-vakwedstrijden

21 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Vijf studenten Da Vinci College vallen in de prijzen bij mbo-vakwedstrijden

DORDRECHT - Zaterdag 18 maart heeft Cagla Hakkan van de opleiding Tandartsassistent van het Da Vinci College de eerste plaats bereikt tijdens de nationale finale mbo-vakwedstrijden Skills Heroes in de RAI in Amsterdam. Cagla: 'Ik heb mij 100% gefocust tijdens de driedaagse finale. Het was niet makkelijk, maar ik ben heel blij dat ik heb gewonnen.' Cagla maakt kans om dit najaar deel te nemen aan World Skills, de wereldkampioenschappen voor beroepen, in Abu Dhabi. Daarnaast vielen vier andere finalisten ook in de prijzen. Rutger van Antwerpen van de opleiding Schilder ontving de zilveren medaille. Jeroen Bestebreur (Schilder), Tugce Yildirim (Tandartsassistent) en Kimberley van Oudheusden (Kapper) mochten de bronzen medailles in ontvangst nemen. Jannick Schouten van de opleiding Restauratie Timmerman eindigde op de vierde plek. De studenten werden drie dagen lang door familie, docenten, werkgevers en medestudenten aangemoedigd in de RAI Amsterdam.

Vakwedstrijden binnen het mbo
De zes Da Vinci studenten lieten samen met 150 mbo'ers hun beste vakwerk zien tijdens de finale van Skills Heroes. Jaarlijks worden deze mbo-vakwedstrijden voor diverse beroepsopleidingen, variërend van autoherstel en kapper tot schilderen en grafisch ontwerpen, georganiseerd. Deze vakwedstrijden geven aan aanstormend vaktalent een podium.Tegelijkertijd maken hun vakmanschap en enthousiasme de kracht van het beroepsonderwijs zichtbaar.

Vakmanschap
Wekenlang hebben de studenten zich voorbereid op de finale. Zowel op school tijdens hun lessen als in hun vrije tijd. Deborah Schoon, docent Kapper: 'Ik ben heel trots op de finalisten. Drie dagen werken op topniveau vraagt naast vakmanschap en doorzettingsvermogen ook zelfvertrouwen en concentratie.' De studenten werden door hun docenten Teus van Toorn, Deborah Schoon, Marlijn van Gent en Bert Klomp begeleid. Zij stonden hun studenten ook bij tijdens de driedaagse finale in Amsterdam.

Peter Vrancken, voorzitter College van Bestuur van het Da Vinci College: 'Wij stimuleren het vakmanschap van onze studenten. De deelname aan Skills Heroes is een perfect middel om vakmanschap te tonen. Ik ben super trots dat bij het Da Vinci College studenten en docenten deze kans krijgen en aangrijpen om uit te blinken in hun vak.'

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.