Ongeveer 120 Basisschoolleerlingen wandelen voor Water

22 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Ongeveer 120 Basisschoolleerlingen wandelen voor Water

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT - Woensdag 22 maart wandelen bijna 120 basisschoolleerlingen uit Dordrecht en Zwijndrecht 6 kilometer met 6 liter water op hun rug om geld in te zamelen voor schoon drinkwater- en sanitatieprojecten in Afrika.

Ze doen dit in het kader van Wandelen voor Water. De kinderen starten bij Duurzaamheidscentrum Weizigt en lopen door de binnenstad van Dordrecht. Het geld dat zij ophalen met deze prestatie gaat naar schoon drinkwaterprojecten van Simavi in Kenia, Oeganda en Tanzania. De 3 deelnemende scholen zijn school Mühring en De Fontein uit Dordrecht en de Toermalijn uit Zwijndrecht.

Wethouder Rik van der Linden geeft om 9.00 uur het startsein bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. De wandeling wordt georganiseerd i.s.m. Simavi, Waterschap Rivierenland, Hollandse Delta en Waterbedrijf Evides.

Foto's: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.