Zonnige boomfeestdag in Park Merwestein

18 maart 2010
Zonnige boomfeestdag in Park Merwestein

DORDRECHT - Afgelopen woensdag vierde de gemeente Dordrecht de landelijke boomfeestdag in Park Merwestein. Enthousiaste leerlingen van school Mühring en de Bavinckschool plantten samen met wethouder Van den Oever en de heer Van Zurk, voorzitter van de Stichting Park Merwestein, een prachtige hopbeuk in het park. Daarna werden nog een krentenboompje en heel veel struiken geplant.

De boomfeestdag begon met de quiz Petje-op-petje-af voor de leerlingen uit groep 7. Hierbij werd getest hoeveel de kinderen wisten over de boomfeestdag en Park Merwestein. Alle kinderen hadden zich goed verdiept in de boomfeestdag, want een grote groep leerlingen had alle vragen goed.

Na het spel nam de heer Van Zurk namens de Stichting Park Merwestein kort het woord. “De stichting is erg blij dat de boomfeestdag vandaag in het oudste park van Dordrecht wordt gevierd. En op 5 en 6 juni, in het Weekend van het Park, vieren we dat het park 125 jaar bestaat.” Wethouder Van den Oever vroeg vervolgens applaus voor de goede prestaties van alle leerlingen tijdens de quiz. Daarna benadrukte hij de belangrijke rol van bomen en par ken in de stad. “Bomen zijn belangrijk. Ze zorgen voor gezonde lucht in de stad en zijn belangrijk voor de leefbaarheid in de wijken.”

De leerlingen hadden op school hard gewerkt aan de voorbereiding van de boomfeestdag. Ze hadden verschillende creatieve bijdragen voor de boomfeestdag gemaakt. De Stichting Park Merwestein kreeg tekeningen overhandigd. En de leerlingen van de Bavinckschool gaven hun eigen rap voor de Boomfeestdag ten gehore. Door de fantastische inzet van de leerlingen, het mooie weer en alle enthousiaste mensen was het een prachtige boomfeestdag.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.