Broederliefde en Waylon op Wantijpop

22 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Broederliefde en Waylon op Wantijpop

DORDRECHT - Met Waylon, Rondé, De Likt en Lucas Hamming als bekendste namen op het hoofdpodium heeft het Dordtse festival Wantijpop zijn programma voor zaterdag 10 juni rond. Eerder werd als hoofdact de hiphopformatie Broederliefde bekendgemaakt. Ook Rilan & The Bombardiers en de Dordtse formatie BrandWerk zijn op het hoofdpodium te zien.

De organisatie heeft met deze namen weer een mooi programma weten te vormen voor het festival in het Wantijpark. “Het programma biedt van alles wat. We hebben een mooie mix van verschillende stijlen door zowel grote namen als opkomende bands”, aldus programmeur Dirk Malschaert. Wantijpop opent op zaterdag 10 juni om 13:00 uur met BrandWerk. De Dordtse hiphopformatie bracht onlangs hun nieuwe EP ‘Meer’ uit en heeft getekend bij het label Neerlands Dope. Om 14:30 uur is het de beurt aan rock ‘n soul band Rilan & The Bombardiers, gevolgd door de indie/britpop band van Lucas Hamming. Vervolgens is het de beurt aan de populaire act Broederliefde, die om 17:30 uur het hoofdpodium betreden. “Dit tijdstip is bewust gekozen. Bij Broederliefde verwachten we veel publiek en we willen ook juist de jongere doelgroep de kans geven om dit optreden te zien”, stelt Dirk Malschaert.

Na het optreden van Broederliefde volgt het avondprogramma van Wantijpop, dat begint met een optreden van veelbelovende act Rondé. De indiepopband, bekend van nummers als ‘Naturally’, ‘Run’ en ‘We Are One’,  is momenteel door het hele land te zien met een uitverkochte clubtour. Daarna is het tijd voor Waylon, onlangs nog te zien als jurylid in de populaire talentenjacht The Voice. De slotshow wordt dit jaar verzorgd door De Likt. De futurische rockgroep gooide in 2016 hoge ogen met hun live act tijdens Lowlands.

Voor ieder wat wils
De Popcentrale zorgt voor een te gek programma op het Popcentrale Podium. Hier klinken regionale acts, van reggae tot pop en heavy metal, en kun je weer terecht op de Jamstage om je eigen muzikale talenten ten gehore te brengen. 078Podcasts verzorgt ook dit jaar weer de lekkerste, dansbare muziek bij Geheime Deuntjes. Voor de kleinste festivalgangers is er van alles te doen, zien en horen in de kindertuin van Koning Eik. Op je gemak rondsnuffelen tussen de hippe accessoires en vintage en handgemaakte spulletjes is weer mogelijk bij de verschillende kraampjes van de Pop-Up Market, die dit jaar door het hele park te vinden zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.