Open brief van de PvdA aan alle kiezers

23 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Open brief van de PvdA aan alle kiezers

DORDRECHT - Van de PvdA onvingen we onderstaande open Brief: "Zolang in onze stad mensen in armoede leven, zolang mensen zijn aangewezen op de Voedselbank, zolang er veel werkloosheid is, zolang er wachtlijsten zijn in de zorg: zolang heeft de sociaaldemocratie bestaansrecht."

"Beste mensen,
Donderdagochtend - een week geleden - wakker geworden met een stevige kater; niet vanwege een feest, maar door de enorme dreun die de kiezer ons heeft gegeven. Een verlies van historische omvang. Direct buitelden allerlei deskundologen over elkaar heen om een analyse te geven van de nederlaag; al dan niet prominente leden van onze partij kwamen met allerhande suggesties en gevolgtrekkingen. Wij willen daar niet aan meedoen.

De PvdA in Dordrecht wil de blik op de toekomst richten. Want de PvdA is nog lang niet overbodig.  Zolang in onze stad mensen in armoede leven, zolang mensen zijn aangewezen op de Voedselbank, zolang er veel werkloosheid is, zolang er wachtlijsten zijn in de zorg: zolang heeft de sociaaldemocratie bestaansrecht.

De PvdA-fractie in Dordrecht zet zich in voor een regio waar genoeg en goed werk is, voor zorg die bereikbaar is voor iedereen en voor leefbare wijken.

Allereerst: voor goed werk is een goed vestigingsklimaat voor bedrijven nodig. Maar iedereen moet de kans krijgen om mee te doen. Voor de kwetsbaarste groepen willen we daarom  werkbrigades oprichten. Daarin kunnen mensen maatschappelijk nuttig werk vinden tegen een fatsoenlijke beloning. Werk is de beste weg uit de armoede, maar daar blijft het niet bij. Dat iedereen moet kunnen meedoen,  betekent ook een ruimhartig beleid om mensen met een laag inkomen of uitkering mee te laten genieten van de groeiende welvaart. Wat Rutte belooft, gaan wij doen.

Om de zorg toegankelijk te maken en te houden, pleiten we voor het wegnemen van (financiële) drempels voor jong en oud. We willen dat de zorgteams in de buurten  bijdragen aan het welzijn van iedereen.

Tot slot wonen in leefbare wijken. Fysieke veiligheid en een gevoel van veiligheid in de eigen wijk is belangrijk. Om die reden gaan wij door met onze acties voor veilig verkeer, door het belang van handhaving van de maximumsnelheid en een slimme inrichting van wegen te blijven benadrukken.
Voor deze en vele andere zaken zet onze fractie zich iedere dag in. We zullen dit ook blijven doen na 2018. Maar we kunnen alleen iets bereiken als u ons daarbij helpt. Alleen samen met u kunnen we iets bereiken; alleen met uw inbreng kunnen we Dordt een betere toekomst geven.

In 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Ook dan hopen we door te kunnen gaan met ons werk, om de bewoners van Dordrecht hun stem terug te geven. De stem die pleit voor solidariteit en tolerantie. De stem die bijdraagt aan een beter Dordrecht. Dat verdient Dordrecht gewoon." Tot zover de open brief van de PvdA.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.